Vágólapra másolva!
Visegrádon, a Beatrix-emlékverseny döntőjét a korcsoportos bajnokságokon korábban nagy csatákat vívott Rudolf Anna és Schneider Veronika játssza. A Tolna megyeiek küzdelme, Rudolf Anna és Tóth Lili csatája a második partiban a decsi sakkozó javára dőlt el. Schneider Veronika az első játszma megnyerése után remivel biztosította győzelmét.

Az 56. női sakkbajnokság döntőjét a három Élő-lista súlyozott pontszáma alapján az ötödik helyre rangsorolt Rudolf Anna és az Élő-pontszámok alapján hatodik Schneider Veronika vívja.

E sorok írója edzőként is megélte kettőjük párharcait, mindketten kimagasló tehetségekként csatároztak korcsoportjukban. Egyetemre járnak, Veronika Budapesten, Anna Pécsett tanul, készülnek a "nagybetűs életre".

A döntő győztese tagja lesz a drezdai sakkolimpián szereplő női válogatottunknak. Horváth József nemzetközi nagymester, a csapatkapitány pedig gondban, hiszen Hoang Thanh Trang, Vajda Szidónia és Mádl Ildikó és a bajnoki címet elhódító sakkozónő mellett még egy hely kiadó. Két újonccal utazik-e a kapitány, vagy másként dönt.

Az elődöntő eredményei:
5 - 8. Rudolf Anna (2337) - Tóth Lili (2208) 1,5 - 0,5 (döntetlen, 1 - 0)
6 - 10. Schneider Veronika (2316) - Ignácz Mária (2178) 1,5 - 0,5 (1 - 0, döntetlen)

A döntő:
Rudolf Anna - Schneider Veronika