Vágólapra másolva!
Oscar De La Hoya, a profi boksz egyik legnépszerűbb alakja kiütést ígért hétvégi ellenfelének, a szintén amerikai Steve Forbesnak, akivel nem címmeccsen, ám világszerte nagy érdeklődéssel várt mérkőzés keretében csap össze a a Los Angeles-i Home Depot Centerben.

A több súlycsoportban sokszoros világbajnok, év végén búcsúzó "Golden Boy" várhatóan 30 ezer néző előtt lép a kötelek közé Forbes ellen, hogy később ismét megküzdhessen az őt egy éve pontozással legyőző Floyd Mayweather Juniorral, akit a bokszszakmában a kategóriáktól független világranglista éllovasaként jegyeznek.

Mayweather múlt évi sikere után visszavonult, ám a visszavágó megálmodói - köztük De La Hoya - kerítettek annyi pénzt, hogy második, szeptemberre tervezett csatájuknak se legyen akadálya.

"Ki akarom őt ütni, méghozzá látványosan" - üzente az IBF korábbi nagypehelysúlyú világbajnokának az "Aranyfiú", aki a fogadóirodáknál 17:1-gyel toronymagas favorit.

De La Hoya mérlege 43 meccsből 38 győzelem (benne 30 KO) és 5 vereség, Forbes, akit még sosem ütöttek ki, szintén ötször kapott ki eddig, s 33 nyertes mérkőzéséből 9-nek lett a vége KO.

"Egész eddigi karrierem során azért dolgoztam, hogy ilyen lehetőséghez jussak. Azt mondják, nem vagyok képes nyerni De La Hoya ellen. Bebizonyítom, hogy én, aki szintén voltam már világbajnok, igenis le tudom győzni őt" - fogadkozott Forbes.