Vágólapra másolva!
Három olasz és egy magyar - Mohamed Aida - jutott be az elődöntőbe a szentpétervári vívó-világbajnokság női tőr versenyében. 

Mohamed Knapek Edinát verte a legjobb nyolc között, pedig utóbbi 5-3-ra, 7-5-re és 8-6-ra is vezetett kettejük párharcában. Két találatnyinál egyszer sem volt nagyobb a különbség, Mohamed szívósan kapaszkodott Knapek után. Az alap vívóidő 9-9-cel ért véget, következett a ráadás. Mohamed volt a kedvezményezett, Knapek indított támadást, de a tust nem ő adta. Az összecsapás - akárcsak korábban Mohamedé és Varga Gabrielláé - edzők nélkül zajlott, a vívók "maguk intézték el az ügyet".

Eközben Újlaky Virginie a világbajnok olasz Margherita Granbassival asszózott. Három-egynél, 7-5-nél egészen jól állt, harcosan vívott, aztán az olasz egy kicsit agresszívebbé vált, s a magyar lány szúrásai már inkább érvénytelen felületen landoltak. Granbassi 7-7-nél egyenlített, onnantól pedig ő vezetett. A vége 15-10 lett, ezzel együtt Újlaky nagyon szép eredményt ért el. A nap folyamán egyébként ő volt az első magyar, aki nem honfitársától kapott ki. A másik két párharcból Valentina Vezzali és Giovanna Trillini került ki győztesen.

Az előddöntő magyar idő szerint 16.30-kor kezdődik, az első párban Mohamed Granbassival csap össze.

Eredmények, negyeddöntő:
Margherita Granbassi (olasz) - Újlaky Virginie 15-10
Mohamed Aida - Knapek Edina 10-9
Valentina Vezzali (olasz) - Ilaria Salvatori (olasz) 15-7
Giovanna Trillini (olasz) - Nam Hjun Hi (dél-koreai) 15-4