Vágólapra másolva!
A súlycsoportoktól független abszolút ranglistán is a legjobbak közé sorolt Floyd Mayweather Jr.  visszatér a szorítóba, hogy megvívjon a váltósúly "szuperbajnoka" címért a kisváltósúlyú kategória brit kiválóságával, Ricky Hattonnal.

A felek már a megállapodást is aláírták - jelentette be Londonban a magasabb súlycsoport miatt "felhízásra" ítélt szigetországi öklöző édesapja, Ray Hatton.

A 28 éves brit várhatóan december 8-án, Las Vegasban ütközik meg 30 esztendős, öt kategóriában is világbajnoki titulusig jutott riválisával, aki májusban a szintén amerikai Oscar de le Hoya legyőzését követően, a WBC nagyváltósúlyú vb-övének birtokosaként jelentette be, hogy örökre felhagy a boksszal. Már akkor sokan vélekedtek úgy, hogy visszavonulása csak átmeneti, s alighanem lesz visszavágó mérkőzése De La Hoyával. Ehelyett most Hattonék kihívását fogadták el Mayweatherék, de az érdeklődés aligha lesz kisebb, mivel a jelen két - profi pályafutása alatt eddig egyformán veretlen - klasszisa csap össze az év végén.

Hattont az sem zavarja, hogy ő megy "vendégségbe" Amerikába, hiszen legutóbb éppen Las Vegasban védte meg az IBO szervezetnél kisváltósúlyban őrzött világbajnoki címét júniusban, a mexikói Jose Luis Castillóval szemben.

A teljes 4. menetért ide kattintson!

Hogy Mayweather (mérlege: 38 győzelem, ebből 24 KO) és Hatton (43 győzelméből 31-et nyert meg kiütéssel) ringcsatáját mennyi pénzért hozták tető alá, arról nem szólnak a hírek. Ami kapaszkodóul szolgálhat: a májusi vb-mérkőzés után Mayweather mintegy 30, az akkor még nagyobb "húzónév", De La Hoya pedig - veresége dacára - 45 millió dollárral gazdagodott.


"Jelenleg én vagyok a legjobb bunyós a világon, Hatton csalódni fog, ha azt hiszi, egy szintén van velem. Biztos, hogy kiütöm" - nyilatkozta Mayweather, aki valóban a mérkőzés toronymagas esélyesének számít. A közelmúltban több fórumon is a világ legjobbjának választott bunyós elmondása szerint személyes ügynek tekinti az összecsapást, mert a brit bombázó tiszteletlenül beszélt róla az utóbbi hetekben. A mérkőzés hivatalos bejelentése után Hatton ehhez képest meglehetősen visszafogott volt. "Minden bokszolónak az az álma, hogy a legjobbakkal mérkőzzön. Végtelenül tisztelem Floyd Mayweathert, nagy megtiszteltetés, hogy vele bokszolhatok. Úgy tartják, ő a legjobb a világon, de tartogatok számára egy-két meglepetést, és biztos vagyok benne, én leszek az első, aki legyőzi őt a ringben."