Vágólapra másolva!

Magyar nemzetközi tornászbajnokság: egy hagyomány újjáélesztése

Szombaton és vasárnap 15 órától a szombathelyi Arena Savaria ad otthont a Magyar Nemzetközi Tornászbajnokságnak.

A hazai szövetség (MATSZ) a viadallal hagyományt szeretne újjáéleszteni - 2003-ban volt az utolsó ilyen verseny -, a mostani ugyanis már a 31. lesz a sorban. A cél az, hogy külföldön újra népszerűvé váljon ez a megmérettetés, és ahogy sok évvel ezelőtt, úgy a közeljövőben is a világ legjobbjai vegyenek részt rajta. Idén tíz nemzet férfi és női tornászai indulnak. Szombaton az összetettre, vasárnap a szerenkénti döntőkre kerül sor.

Berki Krisztián lovon szerepel, bemutatja Világkupa-győztes gyakorlatát. Az összetettben Hetrovics Marcell indul a legnagyobb eséllyel, míg Gál Róbert továbbra sem lép a szerekhez.

"Örülök, hogy újra hazai versenyen mutathatom be gyakorlatomat, bízom benne, hogy sokan kilátogatnak az arénába" - mondta Berki.

A nők versenye a múlt heti Vk-n ugrásban hetedik helyet szerző Korcsmáros Enikő, illetve Gombás Laura küzdelmét hozhatja. Böczögő Dorina nem lesz ott Szombathelyen, a bajnoknő a kijevi pódiumversenyen tornázik.

"Remélem, minél előbb bekerül a viadal a nemzetközi köztudatba, és minél előbb olyan kiváló versenyzőket köszönthetünk majd, mint például évekkel ezelőtt: japánokat, amerikaiakat, kínaiakat" - fogalmazta meg reményeit Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár.