Vágólapra másolva!
A profi boksz egyetlen négyszeres nehézsúlyú világbajnoka, Evander Holyfield 21 hónapi szünet után ismét a kötelek közé lép: augusztus 19-én csap össze Dallasban a szintén amerikai Jeremy Batesszel.

A 43 éves Holyfield 10 menetesre tervezett mérkőzést vív az NBA-ből ismert Mavericks profi kosárlabdacsapat csarnokában, az American Airlines Centerben. "Nagyon fellelkesültem, hogy megint bokszolhatok" - jelentette ki a "ringnagypapa", aki a 90-es években volt a királykategória egyik legkiemelkedőbb alakja, amikor többek között Mike Tysont is legyőzte, ráadásul két ízben is, az 1997-es híres-hírhedt csatában harapott ki a füléből egy darabot "Vas Miska".

Holyfield 2000-ig tartozott a csúcson levők közé, akkor lett negyedszer is világbajnok, a folytatásban azonban már csupa kudarc várt rá: utolsó három meccsét elveszítette. Különösen csúfos véget ért 2004-es, eddigi utolsó fellépése, amikor is Larry Donaldtól oly mértékű verést kapott, hogy a látottak nyomán New York állam sportbizottsága egészségügyi indokokra hivatkozva eltiltotta az ökölvívástól.

Az öregedő bajnok azonban azóta is harcolt a visszatérés lehetőségéért, ami augusztusban jön el számára, minek utána Texas állam illetékesei megadták neki a meccsengedélyt. Holyfield, aki eddigi 48 mérkőzéséből 38-at nyert meg, s 2 döntetlen mellett 8-szor kapott ki, egy kevéssé ismert öklözővel küzd meg: a 32 esztendős Bates (mérlege 21 győzelem, 11 vereség, 1 döntetlen) régi szereplője ugyan a profi boksz világának, de jelentős sikert nem aratott, a nevesebb nehézsúlyúakkal - így Kirk Johnsonnal, Brian Muntóval, Ray Austinnal - vívott találkozóit kivétel nélkül elveszítette.