Vágólapra másolva!
Rövidesen két  egykori bokszbajnok is visszatérhet a szorítóba, mégpedig nem is akármilyen klasszisokról van szó. A veretlen könnyűsúlyú Paul Spadaforának eddig a börtönrácsok állták útját, ám két múlva kiszabadul és újra elkezdi a felkészülést, míg a nehézsúlyú legenda, Evander Holyfield olyannyira bokszolni akar, hogy beperelte a promóterkirály Dong Kinget, amiért az nem szervezett neki mérkőzést az elmúlt időszakban.

Holyfield álláspontja szerint az összetéveszthetelen hajkoronával bíró menedzser megszegte a szerződésüket azzal, hogy nem garantálta számára az abban folgalt évenkénti két mérkőzést. A 43 éves volt bajnokot 2004 novemberében egészségügyi okokból eltiltották az ökölvívástól, miután - nem először - megalázó vereséget szenvedett, akkor éppen Larry Donaldtól.

Holyfield azonban nem hagyta annyiban, és több mint egyéves küzdelme eredményre vezetett, tavaly nyáron visszakapta versenyengedélyét. Ki tudja, mi motiválja még minden idők egyedüli négyszeres nehézsúlyú világbajnokát, arra azonban valószínűleg már ő maga sem számít, hogy megközelítheti egykori formáját és sikereit.

Visszatérhet viszont a csúcsra a még mindig csak 30 éves Paul Spadafora, aki 13 hónapja tartózkodik rács mögött, amiért egy dulakodás során mellkason lőtte barátnőjét. A "Pittsburgh-i Kölyök" április 17-én szabadul, mérlege pedig a börtönhónapok alatt sem kopott meg. Az IBF egykori könnyűsúlyú bajnoka 38 győzelméből 15-öt KO-val ért el, egyetlen döntetlenje egyben az utolsó és a legnagyobb meccse volt, Leonard Dorin ellen, 2004 júliusában.