Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka szombaton Düsseldorfban teszi ismét kockára címét. Az övet eddig négyszer megvédő magyar bokszolónak ezúttal a korábbiaknál talán könnyebb dolga lesz, ellenfele, az ausztrál Paul Murdoch ugyanis nem tartozik a súlycsoport legnagyobb sztárjai közé.

Ennek ellenére Erdei nem veszi félvállról a találkozót. "Ha lebecsülném, már vesztes lennék. A hosszú karjaival és a kellemetlen stílusa miatt nehezen kiszámítható öklöző" - mondta az amatőrként is világbajnoki címig jutott klasszis.

Az Universum Box Promotion 31 éves magyarja 24. profi mérkőzésére készül, eddig minden mérkőzését megnyerte, 14-et ráadásul idő előtt fejezett be. Kihívója ezzel szemben 31 meccséből 25 győzelmet számlál, öt vereség és egy döntetlen mellett, igaz, legutóbb 2002 decemberében kapott ki.

A düsseldorfi gálán nem Erdei meccse lesz a főmérkőzés, hanem Regina Halmiché (49 győzelem, 1 vereség, 1 döntetlen), a WIBF légsúlyú német világbajnokáé, aki Miló Viktória (15 győzelem, 5 vereség) ellen küzd meg szombaton, így a nap leginkább várt összecsapásán is lesz magyar érdekeltség.

Az esemény harmadik magyar szereplője Balzsay Károly lesz, aki a tanzániai Oswald Maneno ellen vív nyolcmenetes összecsapást.