Vágólapra másolva!

Bárdosi megúszta felfüggesztett eltiltással

A Magyar Birkózó Szövetség Fegyelmi Bizottsága egy év fefüggesztett eltiltást szabott ki az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándorra, aki a Köztársaság-kupán összekülönbözött a bíróval, majd mérgében reklámtáblát és széket dobált a szőnyegre.

"Bárdosi Sándor megjelent a fegyelmi bizottság előtt, az ő meghallgatásával kezdtük az ülést, aztán Bacsa Péter versenybíró is beszámolt az eseményekről" - mondta el az [origo]-nak Szűcs András, a birkózó szövetség szakreferense. "Bárdosi mind írásban, mind szóban elismerte, hogy nagyot hibázott, mikor sportszerűtlenül viselkedett, az érintettektől bocsánatot kért. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy mekkorát ártott ezzel saját hírnevének és a sportágnak."

A fegyelmi bizottság ezt követően meghozta döntését, Bárdosit egy évre eltiltotta mind a magyar, mind a külföldi versenyektől, de figyelembe véve a versenyző megbánását, a büntetést egy évre felfüggesztette. Az eltiltás azonnal életbe lép, ha Bárdosi a következő 12 hónapban bármilyen sportszerűtlenséget elkövet.

- Mit szól a döntéshez? - kérdeztük a sportolót.
- Örülök, hogy felfüggesztett büntetést kaptam, mert így van esélyem arra, hogy a jövőben is Magyarország színeit képviseljem a világversenyeken. Az elmúlt két hetet senkinek sem kívánom. Rengeteget tanultam az esetből, és tudom, hogy így nem lehet viselkedni a szőnyegen, mert számtalan fiatal birkózó példaképének tekint.

- Ezt már többször hallottuk öntől. Valóban sikerül a változás?
- Muszáj, hogy így legyen, mert különben vége a pályafutásomnak. Profi versenyzőnek tartom magam, az számomra a legfontosabb, hogy még egy olimpiára kijussak. A jövőben lakatot teszek a számra a szőnyegen.

- Gondolt már arra, hogy pszichológushoz fordul?
- Ezt nekem kell megoldanom, nem szeretnék külső segítséget igénybe venni. Teljes erővel készülök a 2007-es esztendőre, sőt ráteszek még egy lapáttal, hogy bizonyítsam tudásom, és ne csak a szám járjon.

Tomka Tivadar