Vágólapra másolva!
A kínai birkózó-világbajnokságot követően először léptek szőnyegre hazánk legjobb versenyzői, a Nemzeti Sportcsarnokban rendezett köztársasági rangsorverseny első fordulójában.

A rangsorverseny helyettesíti a csapatbajnokságot, hiszen az egyéni eredmények számítanak ugyan, de ezek alapján a november 29-i, miskolci döntőn a csapatversenyben is győztest hirdetnek.

A nap folyamán számtalan izgalmas összecsapást láthatott a közönség, amelyek közül kiemelkedett a szabadfogásúak 74 kilogrammos küzdelme, amelyet Wöller Gergő öccsével, Ákossal vívott. A két testvér párbaja hatalmas taktikai csatát hozott, de mindketten láthatóan vigyáztak a másikra. Végül a fiatalabb, ám saját súlycsoportjában versenyző Ákos nyert a valójában 66 kilós Gergő ellen.

A válogatottak közül Deák Bárdos Mihály és az ezúttal 66 kilogrammban induló Majoros István hozta a kötelezőt, tehát mindkét mérkőzését megnyerte, bár Deák Bárdosnak meggyűlt a baja az egykori 96 kilogrammos Kaló Bélával. A klubok között - bár ez még nem hivatalos sorrend - az A-csoportban a Vác (10), a B-ben pedig a Vasas (9) szerezte a legtöbb győzelmet.

A verseny végén pedig következett Bárdosi Sándor. Sajnos olimpiai ezüstérmesünk nem a szőnyegen, hanem a szőnyeg mellett mutatott "teljesítménye" ad okot említésre. Bárdosi egy bírói ítélet miatt megállás nélkül reklamált, ezért büntetőpontot kapott, emiatt aztán el is veszítette a találkozót Fodor Zoltán ellen. Ezután a Vác birkózójánál elszakadt a cérna: előbb hat másodperccel a vége előtt le akart vonulni, majd miután végigállta a mérkőzésidőt, hangosan reklamálva egy széket, majd egy hirdetőtáblát dobott a szőnyegre, végül pedig dühöngve az öltözőbe vonult. Tettéért minden bizonnyal fegyelmi indul ellene.

A második fordulót november 20-án rendezik a Fáy utcában, 16 órai kezdettel.