Vágólapra másolva!
Rafael Nadal 2 óra 44 perc alatt, három játszmában győzött az orosz Nyikolaj Davigyenko ellen és bejutott az elődöntőbe a férfi teniszezők 3,7 millió dollár összdíjazású, idényzáró Mesterek Kupáján, Sanghajban.

Davigyenko kezdett jobban, bátran támadott és hatalmas csatában nyerte az első játszmát. A folytatásban azonban riválisa fokozatosan átvette az irányítást és nagy küzdelemben győzött, így az amerikai James Blake mellett kvalifikálta magát a legjobb négy közé. A kvartettből Davigyenko és a spanyol Tommy Robredo esett ki. Utóbbi pénteken három játszmában nyert Blake ellen.

A másik csoportban csütörtökön dőlt el a továbbjutás: Roger Federer és David Nalbandian került az elődöntőbe, a horvát Ivan Ljubicic és az amerikai Andy Roddick pedig búcsúzott. A szombati elődöntőben Nadal Federerrel mérkőzik, míg a másik ágon a címvédő Nalbandian ellenfele Blake lesz.

Arany csoport, 3. forduló:
Robredo (spanyol, 6.) - Blake (amerikai, 8.) 6:2, 3:6, 7:5
Nadal (spanyol, 2.) - Davigyenko (orosz,3.) 5:7, 6:4, 6:4

a csoport végeredménye: 1. (elődöntős) Blake 2 győzelem/1 vereség (5-3), 2. (elődöntős) Nadal 2/1 (4-3), 3. Davigyenko 1/2 (4-5), 4. Robredo 1/2 (3-5)