Vágólapra másolva!
Roger Federer másfél óra alatt, két játszmában nyert Ivan Ljubicic ellen a férfi teniszezők 3,7 millió dollár összdíjazású, idényzáró Mesterek Kupáján, s ezzel eldőlt, hogy a svájci világelső mellett a címvédő argentin David Nalbandian jut az elődöntőbe a Vörös csoportból.

A horvát óriás végig becsülettel küzdött, az első szettet csak rövidítésben vesztette el, a folytatásban viszont már az elején brékelte őt a bázeli világklasszis és ez végzetes volt számára.

A másik csoportban már szerdán eldőlt, hogy az amerikai James Blake a továbbjutó, a spanyol Tommy Robredo ugyanakkor kiesett. A másik kiadó helyért pénteken az orosz Nyikolaj Davigyenko és a szintén spanyol Rafael Nadal küzd meg egymással.

A címvédő David Nalbandian egy sima és egy szoros játszmában nyert Andy Roddick ellen, ezzel az amerikai játékos kiesett a további küzdelmekből.

Az első szettben nagyon simán győzött az argentin, majd a másodikban egészen 6:6-ig fej-fej mellett haladt a két teniszező. A rövidítésben aztán a tengerentúli ászkirály megingott - még kettőshibát is vétett - és kikapott.

Forrás: EPA

Eredmények, Vörös csoport, 3. forduló:
Federer (svájci, 1.) - Ljubicic (horvát, 4.) 7:6 (7-2), 6:4
Nalbandian (argentin, 7.) - Roddick (amerikai, 5.) 6:2, 7:6 (7-4)

A csoport végeredménye: 1. Federer 3 győzelem/0 vereség, 2. Nalbandian 1/2 (4-4), 3. Roddick 1/2 (3-5, 42-42), 4. Ljubicic 1/2 (3-5, 41-49)

A körmérkőzések után a két négyes első két-két helyezettje jut az elődöntőbe.