Vágólapra másolva!
Napjaink egyik legfelkapottabb fitneszmodellje, a magyar származású, de már évek óta Los Angelesben élő Timea Majorova nem először lesz debreceni Fitparádé sztárvendége, most viszont egy a nevét viselő versenyt is elindít a hét végi rendezvényen. Majorova hétfőn érkezett meg Magyarországra, s rögtön kedden reggel nem kis meglepetésben volt része.

Timea Majorova a napot az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában kezdte, majd a Fitparádé társaságában levő főszervezője, S. Buranits Ildikó egy szolid reggelire invitálta. A látszólag spontán ötlet azonban valójában egy gondosan előkészített terv volt; Majorovát nem csak egy adag rántotta és ásványvíz várta, hanem régen látott édesanyja, aki korán reggel Szlovákiából utazott fel Budapestre; s a modell hétfői, 32. születésnapja alkalmából egy hatalmas torta is előkerült.

- Nagyon meglepték?
- Olyannyira, hogy szinte szóhoz sem tudok jutni a meglepetéstől... Amikor Magyarországra jövök, mindig szakítok időt arra, hogy haza ugorjak Szlovákiába, és így lesz most is. A Fitparádé után legalább tíz napot otthon töltök, de nagyon örülök, hogy anyukámmal már most találkozhatok, itt Budapesten. Ilyen születésnapi ajándékra álmomban sem gondoltam volna!

- Hányadik alkalommal jött a Fitparédéra?
- Negyedszer vagyok itt, és mindig igazán remekül éreztem magam. Az első részvételem azért is emlékezetes, mert akkor még versenyeztem a budapesti Európa-kupán, az idei jövetelem pedig azért lesz különleges, mert most én magam indítok útjára egy versenyt, "Timea Majorova Fit and Beauty World" elnevezéssel.

- Mi adta az ötletet hozzá?
- Nagyon könnyen beleképzelem magam azoknak a lányoknak a helyébe, akik szeretnének kilépni a modellvilágba, ám úgy érzik, hogy erre nincs esélyük. Jómagam is egy kis szlovákiai településről indultam, gyakorlatilag mindenféle segítség, szponzor nélkül, mégis sikerült kijutnom Amerikába, és itt elértem, amit kitűztem magam elé. S ha már nekem sikerült, most szeretnék segíteni a magyar lányokon. A verseny pénzdíjas is lesz, de talán fontosabb, hogy a legjobbak fotózási lehetőséghez jutnak, és ezek a fotók bekerülnek a nagy amerikai fitneszmagazinokba is.

- Amikor tavaly itt járt, említette, hogy a színészettel is kacérkodik. Ezen a pályán hol tart?
- A színiiskolát már befejeztem, de az az igazság, hogy a filmezésre, színjátszásra kevés időm jutna. A fitneszhoz kapcsolódva két céggel van szerződésem, nagyon sokat utazom a világban, rengeteg fotózáson veszek részt, és most készült el egy dvd-m is, különféle edzésprogramokkal. Azt vallom, hogy ha munkáról van szó, akkor igazából csak egy dologra szabad koncentrálni, arra viszont százszázalékosan kell. És én egyelőre a fitneszre koncentrálok.

- Tudom, hogy a férjével Los Angelesben egy fitneszcentrumot is üzemeltet. A napokban nem iratkozott be véletlenül néhány híresség?
- De igen, a Született feleségek című sorozatból két lány, a vörös hajú és a szőke, hű..., a nevük most nem ugrik be... Mostanában Kate Beckinsale is elég gyakran jön hozzánk, ő elég sokat filmezik, és vékonynak kell maradnia. A kedcencem azonban Halle Berry, aki egy igazi természetes szépség, neki egyáltalán nem szükséges kifesteni magát ahhoz, hogy gyönyörűen nézzen ki. A modellvilágból volt már nálunk többek között Heidi Klum és Petra Nemcova, de rengeteg író és producer is jár hozzánk, és így elég komoly társasági élet is zajlik nálunk a fitnesz mellett.

Fábik Tibor