Vágólapra másolva!
Kapros Anikó két játszmában kikapott az orosz Vaszilissza Bargyinától az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open első selejtezőkörében.

Kapros, aki három alkalommal (2001, 2003, 2004) volt főtáblás Flushing Meadowsban, simán elvesztette az első szettet, a másodikban ellenfele 5:3-as vezetésénél két meccslabdát hárított, a harmadikat azonban már nem tudta védeni.

selejtező, 1. forduló:
Bargyina (orosz, 2.) - Kapros Anikó 6:1, 6:3

Gubacsi Zsófia kedden nyert az első körben, Nagy Kyra szerdán később lép pályára, ellenfele a brit Melanie South lesz. Czink Melinda a főtáblán érdekelt, és az első fordulóban a japán Aiko Nakamura ellen lép pályára. A világranglistán 83. játékos és japán ellenfele (76. a ranglistán) eddig egyszer mérkőztek: 2002-ben Czink nyert két játszmában.

A címvédő és első helyen kiemelt svájci Roger Federer Vang személyében tajvani ellenfelet kapott, a US Openen búcsúzó, hazai kedvenc Andre Agassi pedig a román Andrei Pavellel találkozik az első körben. A második helyen rangsorolt spanyol Rafael Nadal ellenfele a szebb napokat is megélt ausztrál Mark Philippoussis lesz.

A hölgyeknél a francia Amélie Mauresmo egy selejtezőből feljutó riválissal, a belga Justine Henin-Hardenne az olasz Maria Elena Camerinnel, míg az orosz Marija Sarapova a holland Michaella Krajicekkel mérkőzik a 64 közé jutásért.