Vágólapra másolva!
A Dóm téren megtartott szerda esti ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is elkezdődött a 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokság Szegeden.

A helyi, hagyományos ünnepi játékok keretében bemutatásra kerülő Bánk Bán című opera díszletei között a Hair című musical egyik betétdala, az Aquarius nyitotta a mintegy 70 perces programot, majd egy-egy táncos a színpadra hozta a résztvevő országok, illetve Szeged város zászlaját.

Ulrich Feldhoff ICF- és Baráth Etele MKKSZ-elnök, valamint Szentgyörgyi Pál sportért felelős alpolgármester köszöntője után elhangzott a nemzetközi szövetség és Magyarország himnusza, majd az Experidance együttes és Szulák Andrea táncos, illetve zenei bemutatóját élvezhették a nézők és a megjelent sportolók.

Ezek után Brahms Magyar Táncának dallamai, majd BMX kerékpáros bemutató "foglalta le" a füleket és a szemeket, végül az időközben több számot is előadó Szulák Andrea elénekelte a Hairből a Let the sunshine in, azaz Engedd be a napfény című dalt. A Toronykőy Attila által rendezett, s a népszerű riporter, Gundel Takács Gábor által vezetett műsor látványos tűzijátékkal zárult.