Vágólapra másolva!
A csütörtökön kezdődő 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokság előtti utolsó sajtóeseményét tartotta kedden Szegeden, a Virág cukrászdában a csúcsviadalon nagy reményekkel és számos éremesélyes egységgel induló magyar válogatott. A csapatbemutató összejövetelen mind a 41 hazai sportoló (7 női és 16 férfi kajakos, valamint 18 kenus) megjelent.

Az eseménynek az az épület adott otthont, amelyen száz nappal a vb rajtja előtt felavatták a visszaszámláló táblát. A számok lassan elfogynak az óráról, jelezve: két nap múlva, csütörtök reggel 8 órakor eljön a start ideje.

"Ahogy a táblára nézek, látom, hogy nem sok idő van már hátra a rajtig. A hónapok elteltek, és az elmúlt időszakban mindenki, szervező, versenyző, edző, rendező igyekezett tudása legjavát adni. Úgy gondolom, a főszereplőknek, a sportolóknak elég idejük volt. Van bennük erő, felkészültek, Szeged pedig nagyon várta őket, valamint az első startlövést. Remélem, a Maty-ér közönsége példát mutat szurkolásból, valamint abból, hogy kell sportszerűen szeretni a magyarokat. Garantálom, a szeretetet hallani fogják a partról" - mondta Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere.

"Nekünk hihetetlen presztízs az esemény megrendezése, mert az ország idén már két világeseményt is remekül megrendezett" - fogalmazott Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

"Óriási várakozással tekint a közvélemény a csapat szereplése elé, folyamatosan bombáznak a versenyzők kapcsán kérdésekkel a szurkolók. Az emberek nagy szeretettel vesznek körül bennünket. Ezt látva azt kértem a csapattól, hogy a nemzetért harcoljanak minden egyes futamban".

A program zárásaként következett Angyal Zoltán szövetségi kapitány, aki egyesével mutatta be előbb a szakágak edzőit, majd a válogatott tagjait. Mindenkihez volt egy kedves szava, a hat számban induló Kovács Katalin, Janics Natasa duót pedig a csapat jolly jokerének titulálta.