Élő:
Vágólapra másolva!
Lőrincz Tamás bronzérmet szerzett a kötöttfogásúak 66 kg-os kategóriájában a szombathelyi junior birkózó Európa-bajnokságon.

Az idei felnőtt Eb-n győztes fiatal tehetség remekül kezdte a napot, előbb észt, majd bolgár, a negyeddöntőben pedig azeri riválisát is legyőzte. Az elődöntőben az orosz Csekirkinnel került szembe, és nagy csatában, némileg vitatható körülmények között veszített.

A bronzmérkőzésen a grúz Gulbatasvili várt rá, akit magabiztos birkózással győzött le, így a felnőtteké után a juniorok kontinensviadalán is dobogóra állhatott.

A 84 kg-os Dajka Richárd is eredményes napot zárt, annak ellenére, hogy rögtön első meccsén veszített török ellenfelével szemben. A vigaszágon azonban javított, és ő is a harmadik helyért léphetett szőnyegre, igaz, ott kikapott az ukrán Jaroskintől, így az ötödik helyen végzett.

A nap másik két magyarja közül az 55 kg-os Jäger Krisztián egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a viadalt, a 120 kg-osok között szereplő Barta Péter szintén a második fordulóban kapott ki, ő azonban a vigaszágon folytathatta szereplését, ám ott nem sikerült nyernie.