Vágólapra másolva!
A nők után a férfiak állnak oda a szerekhez a görögországi Voloszban folytatódó tornász Európa-bajnokságon. Csütörtökön a csapatverseny selejtezője lesz a műsoron, s ez számunkra azért is különösen fontos, mert innen lehet bejutni a vasárnapi szerenkénti döntőkbe. Lólengésben a címvédő Berki Krisztián mellett a junior Eb-ezüstérmes Hídvégi Vid is reménykedhet a fináléba kerülésben.

Egy hete női válogatottunk Voloszban a tizenötödik helyen zárt, ami komoly előrelépés a két évvel ezelőtti huszonkettedik pozícióhoz. Férfi csapatunk 2004-ben tizedik volt a kontinensviadalon, most a sérült vb-bronzérmes Gál Róbert nélkül a legjobb tizenkettőben maradás a célkitűzés. A Fekete Levente, Hetrovics Marcell, Hídvégi Vid, Czingli László és Berki Krisztián összeállítású együttes kedden túlesett a pódiumedzésén. Fazakas Csaba szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a főpróbán mindenki a várakozásoknak megfelelően szerepelt.

Lólengésben az Európa-bajnok Berki Krisztián reményt keltő gyakorlatot mutatott be, jóllehet a ló nem volt megfelelőképpen rögzítve. Ezt a magyar csapat mellett több válogatott is jelezte, s a házigazda görögök ígéretet tettek arra, hogy a versenyre orvosolják a problémát.

Fazakas Csaba szerint Berki Krisztiánnak - aki még itthon a tatai edzőtáborban kisebb ujjsérülést szenvedett - jó esélye van a címvédésre, de rajta kívül ugyancsak lólengésben finálét érő gyakorlatot mutathat be Hídvégi Vid is. Utóbbi két éve a junior Eb-n ezüstérmes volt, tavaly pedig már felnőtt Világkupa-versenyen is döntőbe verekedte magát. "Véleményem szerint ma Berki a legjobb lovas Európában, az aznapi formája dönti majd el a végső helyezését, de bízom a címvédésben" - szögezte le a szakvezető.

"A pódiumedzés megfelelően sikerült, elég jó gyakorlatot mutattam be. Szerdán természetesen még edzem, és aztán kezdődhet a verseny, már nagyon várom" - nyilatkozta Berki Krisztián.