Vágólapra másolva!
Hatos Gábor bronzérmet szerzett a szabadfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában a moszkvai birkózó Európa-bajnokságon, miután a harmadik helyért rendezett mérkőzésen két menetben nyert a francia Anis Gharbi ellen.

A magyar versenyző először a török Fahrettin Ozatával szállt szembe, és az elvesztett nyitómenet után két 1-0-ás részsikerrel fordított. Következett az olasz Salvatore Rinella, aki ugyancsak jól kezdett (0-1), ám a folytatásban már Hatos akarata érvényesült (1-0, 2-1).

Az örmény Riszlan Kokajev elleni elődöntő első szakasza a magyarnak sikerült jobban (1-0), de ellenfele két 1-0-ás menettel végül a maga javára döntötte el a csatát. A délutáni bronzmérkőzésen a francia Anis Gharbit 1-0-ra verte az első szakaszban, majd 2-0-ra a másodikban.

"A felvezető versenyeken jól fel tudtam mérni magamat, sejtettem, hogy mire lehetek képes - mondta a 22 esztendős Hatos. "Elégedett vagyok ezzel a bronzéremmel, még úgy is, hogy az örmény Kokajevet, akitől most a döntőbe jutásért kikaptam, pár hete Minszkben legyőztem. Nagyon megdolgoztam a sikerért."

Ami a szombati másik két magyart illeti, a 60 kg-osok között szereplő Wöller Gergő a grúz Malkaz Kurdianitól, míg Kiss Gergő (96) a török Sait Bingoltól kapott ki két menetben, és mivel riválisaik is búcsúztak, mindketten helyezetlenül zárták a napot.

Vasárnap a magyarok közül Wöller Ákos (66 kg), Ritter Árpád (84 kg) és Aubéli Ottó (120 kg) lép szőnyegre.

Eredmények, szabadfogás:
60 kg, Európa-bajnok:
Mavlet Batirov (Oroszország) 2. Tevfik Odabasi (Törökország) 3. Jevgenyij Havelov (Ukrajna) és Anatolij Guidea (Bulgária)
WÖLLER GERGŐ helyezetlenül zárt.
a döntőben: Batirov-Odabasi 3-1

74 kg, Európa-bajnok:
Buvaisza Szajtyijev (Oroszország) 2. Riszlan Kokajev (Örményország) 3. HATOS GÁBOR és Krystian Brzozowski (Lengyelország)
a döntőben: Szajtyijev-Kokajev 3-0

96 kg, Európa-bajnok:
Hadzsimurad Gacalov (Oroszország) 2. Samil Gitinov (Örményország), 3. Stefan Kehrer (Németország) és George Gogselidze (Grúzia)
KISS GERGŐ helyezetlenül zárt.
a döntőben: Gacalov-Gitinov 5-0