Vágólapra másolva!
Mike Tyson több mint 300 millió dollárt bokszolt össze húszéves profi pályafutása alatt - alighanem többet, mint a sportágban bárki más -, mégis harmincmilliós adóssággal küszködik.Odáig süllyedt, hogy - saját bevallása szerint - már az utcán is aludt, s csavargóktól kért kölcsön pénzt.

Mindebből teljesen nyilvánvaló, hogy 39 éves korára megélhetési bokszolóvá süllyedt a korábbi világbajnok, a június 11-ei, Kevin McBride elleni washingtoni meccsét nem igazán a sport szeretete motiválja.

Tysont két elvált feleség és öt gyermeke "pumpolja", legnagyobb "hitelezője" azonban az Egyesült Államok adóhivatala, az IRS, az ottani APEH. Tyson 2003. augusztus 1-jén jelentett csődöt, azóta próbál megegyezni hitelezőivel. Első lépésként 4,2 millió dollárért eladta 18 szobás connecticuti villáját egy rapper sztárnak, 50 centnek.

Márciusban Tyson a San Remó-i táncdalfesztivál díszvendége volt, s amikor a színpadon a kezébe nyomták a mikrofont, csak ennyit tudott kinyögni: "Halvány fogalmam sincs, mit keresek itt."

Nyilván azt a 70 000 eurót, amennyi a gázsija volt...

Ch. Gáll András