Vágólapra másolva!

Négyből két magyar győzött a bokszvébén

A magyar válogatott két győzelemmel és két vereséggel zárta a kínai Mianjangban zajló 13. felnőtt ökölvívó-világbajnokság harmadik versenynapját.

A keddi nap remekül indult, hiszen az 51 kg-ban érdekelt Oltványi Dávid magabiztosan győzte le az afgán Mohamed Davudot (24-6), a 60-kg-os Dudás Tibor pedig kifejezetten látványos boksszal verte óriási fölénnyel a fehérorosz Jevgenyij Koszmatovot (41-12), s ezzel mindketten a legjobb 16 közé jutottak. Az esti program magyar szempontból azonban már lényegesen keserűbben alakult, miután Szili István (69 kg) - szintén a legjobb 32 között - 25-17-re kikapott a grúz Ahaber Dzsuanijától, míg Nagy András (75) már a harmadik menet közepére az automatikus vereséget jelentő 20 pontos hátrányba került a kubai Emilio Correa Bayeux ellen.

Szerdán ismét négy magyar lép kötelek közé, de amíg Bedák Zsoltnak (54 kg) az üzbég Szultanov, valamint a most bemutatkozó Szűcs Istvánnak (81) a román Bejenaru és a szintén első mérkőzésére készülő Kurtucz Csabának (+91) az üzbég Szajdov elleni összecsapásán a 16 közé jutás a cél, addig az Európa-bajnoki bronzérmes Bedák Pálnak (48) a mongol Serdambával szembeni "fellépésén" a nyolc közé kerülés a tét.