Vágólapra másolva!
A 48 kg-ban érdekelt Bedák Pál és a 91 kg-os Darmos József is bejutott a legjobb 16 közé a kínai Mianjangban zajló 13. férfiökölvívó-világbajnokságon.

A tavalyi Európa-bajnokság bronzérmese egyértelmű esélyesként lépett ringbe a kolumbiai Arles Contreras ellen, és ennek megfelelően nem is okozott csalódást a magyar tábor számára. A fiatalabbik Bedák az első két perc után még csak két ponttal vezetett ugyan, ám már ekkor is az történt a ringben, amit ő akart. A nyitányhoz hasonlóan a folytatásban sem kapkodott, türelmesen várt a lehetőségre, és - többnyire remek balegyenesekkel - támadásait rendszeresen pontos ütéssel zárta, így menetről menetre nőtt az előnye. A befejező, negyedik periódus előtt már 12 pont volt Contreras hátránya, ezért a dél-amerikai mindent egy lapra feltéve rohamozott, ám Bedák remekül kontrázva, közönségszórakoztató boksszal tartóztatta fel ellenfelét, akit végül 35-16-ra győzött le. Bedák a nyolcaddöntőben a mongol Serdambával találkozik.

A vb-újonc Darmos József a kanadai Gino Nardarival találkozott a legjobb 32 között, akiről előzetesen nem lehetett sokat tudni, a ringben pedig kiderült: nem véletlenül. A meccs nagyon egyszerű koreográfia szerint zajlott: Darmos hagyta, hogy vetélytársa indítson, s ezeket a próbálkozásokat rendszeresen balhoroggal állította meg, ami szinte minden egyes alkalommal pontot ért. "Nagy balfácán ez a gyerek" - jegyezte meg a harmadik menet közepén Szántó József, a válogatott egyik segédedzője, hozzátéve, hogy a kanadai az addig beszedett 20 találatából 18-at ugyanúgy kapott. Nardari egészen az összecsapás végéig nem tudott megbirkózni a balhorog jelentette problémával, miután pedig Darmos az utolsó gongszóig rendszeresen biztosított számára "tananyagot", végül a magyar bokszoló fölényesen, 32-17-re nyert. Darmos a csütörtöki nyolcaddöntőben a szerb-montenegrói Tomislav Anteljjel mérkőzik.

Kedden négy magyar lép szorítóba: az 51 kg-ban Oltványi Dávid az afgán Dawooddal, a 60 kg-ban Dudás Tibor a fehérorosz Koszmatovval, a 69 kg-ban - a selejtezőben remeklő - Szili István a grúz Dzsuanijával, míg a 75 kg-ban Nagy András a kubai Correa Bayeux-val csatázik a nyolcaddöntőbe jutásért.