Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság negyedévenként megjelenő magazinja, az Olympic Review legújabb számában Egerszegi Krisztinával, az ötszörös olimpiai bajnok magyar úszónővel közöl interjút.

A My Games (Az én játékom) sorozatban az ötkarikás játékok kiemelkedő egyéniségeit, legjobbjait szólaltatják meg. A cikk Egerszegi Krisztina bemutatásánál kiemeli, hogy a világ egyetlen úszónője, aki öt egyéni számban nyert olimpiát.

A pályafutására visszatekintő bajnoknő így zárja nyilatkozatát: "Az ötödik aranyérem után azt hiszem, visszavonulhattam... Ezzel életem csodálatosan szép szakasza zárult le."

Egerszegi Krisztina már 14 évesen győzött az 1988-as szöuli játékokon, és sikereit Barcelonában és Atlantában is folytatta. 200 m háton mindhárom ötkarikás fellépésén diadalmaskodott, előtte csak egyetlen úszónőnek, az ausztrál Dawn Frasernek sikerült a triplázás egy adott számban.

Az egyetemes úszósport történetében ő az egyetlen női versenyző, aki öt egyéni címmel büszkélkedhet. Egerszegi összesen 23 olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmet szerzett, ebből 16 az arany. 87-szeres magyar bajnok.