Vágólapra másolva!
A japánok és az olaszok elleni győzelem, valamint az amerikaiaktól elszenvedett vereség után a magyar női kardozók a bronzcsatában 45-38-ra felülmúlták a lengyeleket, így a harmadik helyen végeztek a lipcsei vívó-világbajnokságon. A férfi tőrcsapat tizenötödik lett.

A Nagy Orsolya, Csaba Edina, Sznopek Gabiella, Varga Dóra összeállítású együttes jól kezdett, Nagy 5-3-ra verte Jozwiakot, majd Sznopek ugyanennyire Sochát, Csaba pedig 5-4-re Wieckowskát. Az öt tus előny birtokában nyugodtan és türelmesen vívhattak a magyarok, már csak azért is, mert Sznopek és Nagy újabb sikerével már 25-16 volt az állás. Csaba ugyan ezt követően 9-5-re kikapott Sochától, később pedig 7-5-re Jozwiaktól, Sznopek Wieckowska elleni 5-5-ös döntetlenje, illetve Nagy 5-1-es zárása Socha ellenében azonban bőven elegendőnek bizonyult a győzelemhez, egyben pedig a magyar küldöttség harmadik érmének megszerzéséhez.

a 16 között:
Magyarország - Japán 45-41

a negyeddöntőben:
Oroszország - Románia 45-24
Lengyelország - Kína 45-41
Magyarország - Olaszország 45-39
Egyesült Államok - Franciaország 45-32

az elődöntőben:
Oroszország - Lengyelország 45-36
Egyesült Államok - Magyarország 45-27

a 3. helyért:
Magyarország - Lengyelország 45-38
(Nagy: plusz 8, Sznopek: plusz 4, Csaba: mínusz 5)

Az olaszoktól elszenvedett vereséget követően a magyar férfi tőrözők kikaptak a belgáktól és a japánoktól is, majd megverték a kanadaiakat, így a 15. helyen végeztek. Az alsó ágon többnyire a fiatalok kaptak lehetőséget az együttesben.

Az aranyérmet női kardban az amerikai, férfi tőrben pedig a francia csapat szerezte meg.