Vágólapra másolva!

Lokálban jártak a román női tornászok

Pihenés helyett éjszakai lokálban járt Catalina Ponor és Floarea Leonida, és ezért a két kiválóságot kizárták a román olimpiai nőitornász-válogatott keretből.

A két sportoló az éjszaka közepén szökött ki az edzőtáborból, ám a csapat orvosa észrevette ezt, s telefonon riasztotta a szakvezetőket. Maria Bitang edző így a recepciónál várta a hajnalban hazatérő bűnösöket.

A hírek szerint egy bukaresti éjszakai lokálban Ponorékat egykori válogatott társuk, Alexandra Eremia, illetve a férfi válogatott néhány tagja várta. Dan Grecu, a férfiak szövetségi edzője el is ismerte felelősségét, amiért a hasonló, januári "kiruccanásért" nem büntette meg kellő szigorral tanítványait.

Octavian Belu, a nők szövetségi kapitánya kijelentette: nem lehet megfelelő módon készülni úgy, hogy a két sportoló hajnal négykor tér vissza a szállásra. "Egyszerűen nem tudom tolerálni a fegyelmezetlenséget, képtelenség dolgozni, s eredmény elérni olyan lányokkal, akik az éjszakát klubokban töltik. Ez nem normális két hónappal a világbajnokság előtt" - mondta a kapitány.

Mivel korábban súlyproblémák miatt a már említett Eremia és Monica Rosu is távozni kényszerült a csapatból, ezért jelenleg csak Daniela Sofronie tagja a román keretnek.

[origo]/(MTI)