Vágólapra másolva!
A 36. tornász-világbajnokság nyitó napján a román csapatból nem azok szolgáltatják a témát, akik itt vannak Debrecenben, hanem az elmúlt évek három kiválósága a női együttesből: Lavinia Milosovici, Claudia Presecan és Corina Ungureanu meztelenül állt modellt a japán Shukan Gendai magazinnak.

A hármasból kétségkívül a jelenleg 26 éves Lavinia Milosovici a legismertebb, aki az 1992-es barcelonai olimpián ugrásban Ónodi Henriettával holtversenyben, talajon pedig közvetlenül a magyar versenyzőt megelőzve lett aranyérmes. Részt vett az atlantai olimpián is, s az ötkarikás játékokról a két aranya mellett még egy ezüstje és három bronza is van. S nem mellékesen ötszörös világbajnok.

A 23 éves Claudia Presecan két éve Sydneyben csapatban olimpiai bajnok lett, s ugyancsak csapatban háromszoros világbajnok (1994, 95, 97). A 22 éves Corina Ungureanu 1997-ben és 1999-ben tagja volt a világbajnok román csapatnak, 1998-ban talajon Eb-t nyert. Az 1999-es vb után összeveszett Octavian Belu szövetségi kapitánnyal, s visszavonult. Számára nem lehetett idegen a ruha nélküli fotómodellkedés, mert három éve a Playboy román kiadásában már jelentek meg róla fotók.

Vb-program keddtől hétfőig/sport/egyeni/20021118vbprogram.htmlMagyarország harmadszor házigazda/sport/egyeni/20021118magyarorszag.htmlSzertornahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36905Torna, ritmikus sportgimnasztika a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/torna,_ritmikus_sportgimnasztika/

A három hölgy fejenként 30 ezer dollárért dobta le ruháit a 4 milliós olvasótáborral rendelkező Shukan Gendai magazinnak. Amint Ungureanu megjegyezte, egész pályafutása alatt nem keresett ennyi pénzt.

Az eset Romániában nagy vihart kavart, mert a meztelenképek mellett a hírek szerint olyanok is megjelennek majd a napokon belül az utcára kerülő számban, amelyeken a versenyzők nemzetiszínű melegítőt viselnek, s a Román Tornaszövetség vezetői szerint ez így együttesen rossz színben tünteti fel a nemzetet.

"Azt hiszem, tettünk annyit a román sportért, hogy ne szolgáljunk rá kemény bírálatokra" - nyilatkozta az eset kapcsán Milosovici.

Az ominózus képek a http://www.prosport.ro/altele/ oldalon megtekinthetők.

Fábik Tibor