Vágólapra másolva!
A német Robert Kriegs nyerte a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny pénteki, negyedik szakaszát, Szeghalmi Bálint az ötödik lett. Az összetettben továbbra is a brit Hamish Haynes vezet.

A Szeghalom és Mezőkövesd közötti etapra 84 főre csökkent a mezőny, ugyanis a csütörtöki befutónál történt tömegbukás legsúlyosabb sérültjének, a ferencvárosi Árvai Attilának eltört a kézfeje, és műteni kell.

A 150 km-es távon, Karcag előtt 15 km-t versenyen kívül teljesítettek a kerekesek, mert a nagy esőzések megrongálták az utat. A problémás szakaszon túljutva Garamszegi László, az idei magyar országúti bajnok feladta a küzdelmet. A 115. kilométernél a részhajrát a békéscsabai Szeghalmi Bálint nyerte, és ezt követően előnyét több mint fél percesre növelte. Mezőkövesd határában azonban hatan utolérték, de így is az élbolyban érkezett be a fürdővárosban felállított célba.

4. szakasz, Szeghalom-Mezőkövesd, 150 km:
1. Robert Kriegs (német, US Financial Team) 4:03:26 ó
2. Glen Chadwick (ausztrál, Cyclingnews.com) azonos idővel
3. Frederik Wilmann (norvég, Maxabo Bianchi) a. i.
...5. Szeghalmi Bálint (Békéscsaba) a. i.

az összetett állása (sárga trikóban):
1. Hamish Haynes (brit, Cyclingnews.com) 11:40:42 ó
2. Fulst (német pályaválogatott) 11 mp hátrány
3. Metzke (német, Winfix) 16 mp h.
...5. Lengyel Tamás (P-Nívó Betenexpressz) 55 mp h.

Szombaton két szakasz vár a mezőnyre. 9.30-tól a Mezőkövesd és Kékestető közötti 93 km-es "király etapot" rendezik, míg 15 órától a Mátraháza és a Kékestető közötti 4 km-es hegyi egyéni időfutamra kerül sor.