Vágólapra másolva!
Az argentin Paola Suarez csípősérülés miatt visszalépett a hétfőn kezdődő angol nyílt teniszbajnokságtól, így Czink Melinda szerencsés vesztesként mégis főtáblára került.

A világranglistán 133. magyar játékos eredetileg csak a selejtező harmadik fordulójáig jutott, s ott csütörtökön a fehérorosz Tatjana Pucsektől kapott ki. Czink örömét némileg beárnyékolhatja, hogy a nyitókörben a harmadikként kiemelt Amelie Mauresmóval találkozik. A francia klasszis valószínűleg örül, hogy mégsem a párosban idén a Roland Garroson, tavaly pedig a londoni Grand Slam-tornán diadalmaskodó, egy hónapja Rómában a US Open-bajnok Szvetlana Kuznyecovát is búcsúztató Suarezzel kell szembeszállnia. A két teniszező eddig még nem játszott egymással WTA-tornán.

A másodikként rangsorolt címvédő Marija Sarapova spanyol Nuria Llagostera Vives ellen kezd, aki nyolcaddöntős volt a Roland Garroson, előtte megnyerte a rabati versenyt, Charlestonban pedig - többek között Mary Pierce-t is legyőzve - a 16-ig jutott. A világranglista-vezető amerikai Lindsay Davenport (1.) a közelmúltban csak kétszer a második fordulót megérő orosz Alina Zsidkovával, a Roland Garroson diadalmaskodó Justine Henin-Hardenne (7.) a birminghami negyeddöntős görög Eleni Daniiliduval, a Melbourne-ben bajnok amerikai Serena Williams (4.) fiatal honfitársával, Angela Haynesszel, míg az Eastbourne-ben első Kim Clijsters (15.) a brit Katie O'Briennel találkozik.

A férfiaknál a címvédő, első helyen kiemelt Roger Federer és a másodikként rangsorolt Andy Roddick is könnyű ellenfelet kapott. A tavaly és tavalyelőtt is győztes svájci klasszis a francia Paul-Henri Mathieu ellen kezd, aki a 3. fordulóig jutott a Roland Garroson, azóta viszont nem vett részt füves tornán. A 2004-ben finalista amerikai szervakirály a cseh Jiri Vaneket kapta, aki utóbbi négy versenyén rendre a nyitókörben búcsúzott.

Ami a többi ászt illeti, a 2002-ben diadalmaskodó ausztrál Lleyton Hewitt (3.) a Hamburgban elődöntős belga Christophe Rochusszal száll szembe, míg Párizs idei bajnoka, a füvön még rutintalan spanyol Rafael Nadal (4.) az amerikai Vince Spadeával találkozik. Alaposan megizzadhat az Australian Openen első Marat Szafin (5.) a thaiföldi Paradorn Srichaphannal, illetve a hazai közönség előtt szereplő Tim Henman (6.) a Roland Garros első fordulójában Andre Agassit kiverő finn Jarkko Nieminennel szemben.

szombati eredmények:
WTA-torna, Den Bosch (136 ezer euró), döntő:
Koukalova (cseh, 8.) - Safarova (cseh) 3:6, 6:2, 6:2

WTA-torna, Eastbourne (585 ezer dollár), döntő:
Clijsters (belga, 7.) - Dusevina (orosz) 7:5, 6:0

ATP-torna, Nottingham (323 ezer euró), döntő:
Gasquet (francia, 4.) - Mirnyij (fehérorosz, 8.) 6:2, 6:3

ATP-torna, Den Bosch (323 ezer euró), elődöntő:
Ancic (horvát, 3.) - Hernych (cseh) 6:4, 6:4
Llodra (francia) - Philippoussis (ausztrál) 7:6 (7-2), 6:7 (5-7), 6:3