Vágólapra másolva!
Az Európa-csúcsot érő, s a versenyszámban világranglista-elsőségét megerősítő 400-as eredménye után 200 m vegyesen "csak" pályacsúccsal győzött Cseh László az úszó Mare Nostrum-sorozat 2. állomásán, a franciaországi Canet-en-Roussillon-ban.

A 2. versenynapon eleve a legjobb idővel került az esti döntőbe a Kőbánya SC klasszisa, aki 2:00.23 perc alatt teljesítette a távot. A 200 m-es női vegyesúszásban Kovács Ágnest kínai riválisa megelőzte, így ezüstéremmel (2:17.71) fejezte be franciaországi szereplését.

A magyar miniválogatott harmadik tagja, Rudolf Roland is dobogón végzett: ő a 3. helyet érdemelte ki 200 m háton, 2:02.90 perces teljesítményével. A trió egy napot még Canet-en-Roussillon-ban tölt, Turi Györgynek, a Kőbánya SC mesterének irányításával edzenek tovább, majd átutaznak Rómába, ahol szombaton és vasárnap rendezik meg a Mare Nostrum harmadik viadalát.

Az olasz fővárosban a hármashoz csatlakozik a Jövő SC két ifjú kiválósága, Verrasztó Evelyn és az athéni olimpián 200 m mellen ezüstérmes Gyurta Dániel is.