Vágólapra másolva!
Felix Trinidad bejelentette visszavonulását, miután szombaton meglepetésre sima vereséget szenvedett az amerikai Ronald "Winky" Wrighttól a Los Angelesben rendezett profi ökölvívógálán. A Puerto Ricó-i bokszoló azzal indokolta elhatározását, hogy édesapja a jövőben már nem kíván az edzője lenni.

"Amikor jöttünk haza a repülőn, beszélgetésünk közben azt mondta, hogy nem szeretné folytatni ezt munkát. Én pedig mindig azon az állásponton voltam, hogy nélküle nem bokszolok" - mondta a korábbi világbajnok Trinidad.

A középsúlyú mérkőzés a sportág történetének legmagasabban díjazott olyan csatája volt, amit nem világbajnoki övért írtak ki. Wright ötmillió dollárt kapott diadaláért, míg az egyhangú pontozással (120-107, 119-108, 119-108) alulmaradó Trinidad azzal vigasztalódhatott, hogy ennek az összegnek a kétszeresét tehette zsebre.

Wright a Boksz Világtanács (WBC) ranglistájának élére került, s ezzel kivívta a jogot arra, hogy kihívja a címvédő Bernard Hopkinst, akinek azonban előbb - július 16-án - még meg kell védenie övét Jermain Taylorral szemben.