Élő:
Vágólapra másolva!
A boksztörténelem egyik legváratlanabb talpraállásával (szó szerint) fordította a maga javára Diego Corrales a José Luis Castillo elleni könnyűsúlyú profi bokszvilágbajnoki döntőt. A Las Vegas-i Mandalay Bay Hotel nagytermében rendezett összecsapáson, melyen a Castillo által birtokolt WBC-világbajnoki öv volt a tét, a tizedik menetben néhány másodpercen belül kétszer is a padlóra került Corrales, ám amikor nagy nehezen felállt, egy hatalmas balhoroggal állon találta a mérkőzés gyors befejezésére készülő, és óvatlanul közeledő Castillót, majd addig sorozta, amíg a mérkőzésvezető, Tony Weeks véget nem vetett a mérkőzésnek.

A Las Vegas-i illetőségű Corrales (27) a tizedik menet kezdetekor az egyik pontozónál egy, a másiknál hárompontos hátrányban volt, a harmadiknál viszont ő vezetett hárommal. Aztán a tizedik felvonásban a már addig is hihetetlen ütészáport hozó összecsapás tovább élesedett.

A mexikói Castillo egy hatalmas balkezessel - a mérkőzés során először - leütötte Corralest, aki már amúgy sem látott fél szemére, s a másik is szörnyen be volt dagadva. A hazai bokszoló nagy nehezen talpra vergődött, hogy gyorsan beszedjen újabb két ütést, melyek következtében ismét padlót fogjon. Ezúttal éppen, hogy fel tudott tápászkodni kilencre, s úgy tűnt, elérkezett a vég.

El is érkezett, csak nem úgy, ahogy Castillo és a közönség gondolta. A mexikói kissé elővigyázatlanul akarta megadni a kegyelemdöfést, csakhogy Corrales egy borzalmas balhoroggal megrendítette, majd egy jobbossal a kötelekhez lódította a mexikóit. "El Chico", vagyis a Srác - így becézik a szintén mexikói származású Corralest - most már nem engedte ki a markából ellenfelét, s addig csépelte, amíg Weeks közbe nem ugrott és véget nem vetett a mexikói számára kilátástalan küzdelemnek.

Ezzel Corrales mérlege 40 győzelem, 2 vereség lett, Castillóé 52, 7, 1-re romlott. Castillo a meccs után panaszkodott, hogy elhamarkodott volt a leléptetése, de a hírügynökségek egybehangzó véleménye szerint úgyszólván "életmentő" volt Weeks közbelépése.

Ugyanebben a programban a WBA és az IBF pehelysúlyú vb-övéért a mexikói Juan Manuel Márquez egyhangú pontozással verte a kolumbiai Victor Polót. Eközben Braunschweigben - ahol előzőleg Balzsay Károly megszerezte profi pályafutása hetedik győzelmét - a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki döntőjében a walesi Joe Calzaghe a 6. menetben technikai KO-val nyert a német Mario Veit ellen, s ezzel megvédte címét. Calzaghe mérlege ezzel 39, 0-ra javult, Veité 45,2-re romlott.

Ch. Gáll András