Vágólapra másolva!
Ittas vezetésen érték Jari Mantilát, az északisí-világbajnokságon szereplő finn válogatott egyik segítőjét, ezért a válogatott irányítói azonnali hatállyal kizárták a csapatból és hazaküldték Oberstdorfból.

A 33 éves szervízelő - aki a síugróklasszis Janne Ahonen egyik legfőbb segítője - vasárnapra virradóra akadt fenn az ellenőrzésen, a rendőröknek az igazoltatás során feltűnt, hogy alig tud beszélni. A kórházi vizsgálaton aztán kiderült, hogy a megengedettnél jóval magasabb a véralkoholszintje.

A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) vezetőinek tájékoztatása szerint 2007-ben egy új, pénzdíjas sífutó versenysorozatot indítanak útjára, amelynek eredményei a Világkupába is beleszámítanak majd.

Az Oberstdorfban zajló északisí-világbajnokság helyszínén tartott sajtótájékoztatón kiderült, az XC-Tour elnevezésű széria három országot - Németországot, Olaszországot és Svájcot - érint, s összesen nyolc állomásból áll majd. A tervek szerint a helyszíneken a szakág valamennyi számában rendeznek viadalokat.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, mekkora összegért versengenek majd a sífutók, ám az már most biztos, hogy az első állomás München lesz, és 2007 január 5. és 14. között mérik össze tudásukat a sportág legjobbjai.