Vágólapra másolva!
Serena Williams amerikai teniszcsillag szerint a wimbledoni bajnok orosz Marija Sarapova hallatlanul szexis. "Minél közelebb kerülsz hozzá, annál tüzesebb" - nyilatkozta a volt világelső. "Tény: mindent meg is tesz annak érdekében, hogy ez így is legyen. Ráadásul remek alakja van és csodálatosak a lábai."

Sarapova teniszezés közben - képgaléria

A 17 éves, "álmodozó szemű", 183 cm magas szőkeség, aki a szibériai Nyjaganban látta meg a napvilágot, tavaly robbant be a teniszvilágba. Az idén elődöntős volt a Roland Garroson, majd a wimbledoni döntőben éppen "csodálóját", Serena Williamst verte meg látványos csatában. Ebben az esztendőben - Wimbledonnal együtt - már négy tornagyőzelmet aratott, hatodik a világranglistán, s összesen 1 714 485 dollárt ütögetett össze. Számtalan rajongója van, akik bevallottan nemcsak a játékára kíváncsiak.

Serena Williams mindeközben - a világranglista-vezető amerikai Lindsay Davenporttal és az orosz Szvetlana Kuznyecovával karöltve - sikerrel kezdett a Los Angelesben zajló, 3 millió dollár összdíjazású világbajnokság nyitónapján. Davenport mindössze egy játékot vesztett Jelena Gyementyjeva ellen, míg Williams szetthátrányból fordítva diadalmaskodott a Roland Garros-bajnok Anasztaszja Miszkina felett. A US Open-győztes Kuznyecova két sima játszmában verte a szintén orosz Vera Zvonarjovát. Az ún. Fekete csoport tagja még a francia Amélie Mauresmo és az orosz Marija Sarapova. A körmérkőzések után a kvartettek első két-két helyezettje jut az elődöntőbe.

Eredmények, 1. játéknap:
Vörös csoport:
Davenport (amerikai, 1.) - Gyementyjeva (orosz, 5.) 6:0, 6:1
S. Williams (amerikai, 7.) - Miszkina (orosz, 3.) 4:6, 6:3, 6:4

Fekete csoport:
Kuznyecova (orosz, 4.) - Zvonarjova (orosz, 8.) 6:2, 6:4

Teniszhír még, hogy elkészítették a férfiak hétfőn kezdődő, houstoni szezonzáró Mesterek Kupájának csoportbeosztását: a világranglista-vezető és címvédő svájci Roger Federer az ausztrál Lleyton Hewitt-tal, a spanyol Carlos Moyával és az argentin Gaston Gaudióval került azonos kvartettbe (Vörös csoport).

A Kék csoportot az amerikai Andy Roddick, az utóbbi hetekben remek formát mutató orosz Marat Szafin, a brit Tim Henman, valamint a szintén argentin Guillermo Coria alkotja. A 4,5 millió dollár összdíjazású viadal első szakaszában körmérkőzést játszanak a résztvevők, majd a két négyes első két-két helyezettje jut az elődöntőbe. A győztes 1,52 millióval gazdagodik.