Vágólapra másolva!
A wimbledoni bajnok Marija Sarapova szerint a női profi teniszezőket tömörítő WTA tornáinak hivatalos labdái okolhatók a közelmúltbeli sérüléseiért.

"Ezek a Tretorn labdák túl nehezek, így az átlagosnál jobban megterhelik a váll- és karízületeket. Bizonyára a WTA sem szeretné, ha szakmai hibák miatt egyre többen dőlnének ki a sorból úgy, mint én Zürichben és Philadelphiában" - mondta az orosz csillag, hozzátéve: már a csütörtökön kezdődő Los Angeles-i világbajnokságon is más játékszereket kellene alkalmazni.

Véleményéhez csatlakozott honfitársa, a vb első csoportkörében éppen Sarapovával találkozó Vera Zvonarjova is. Az ugyancsak orosz Anasztaszja Miszkina szerint mivel a szupertornáig már úgysem lehet változtatni, a résztvevőknek összeszorított foggal alkalmazkodniuk kell a körülményekhez, a francia Amelie Mauresmo azonban elégedett a labdákkal.

A sportszergyártó céggel hároméves szerződésben álló WTA szóvivője szerint nem áll fenn összefüggés a labdák minősége és a teniszezők panaszai között.