Vágólapra másolva!
Hétfőtől Dortmundban rendezik a 2004. évi műkorcsolya és jégtánc vb-t, amelyen Sebestyén Júlia Európa-bajnokként indul, de az amerikai, a japán és az orosz versenyzők ellenében még a legjobb hatba kerülésért is nehéz feladat vár rá.

A dortmundi Westfallenhalle eddig már két vb-nek adott otthont, 1964-ben, majd 1980-ban, s utóbbi számunkra igazán kellemes emlékű, hiszen ekkor jégtáncban a Regőczy Krisztina, Sallay András kettős lett az aranyérmes. S hosszú idő után újra van esélyünk éremszerzésre vb-n, de a februári budapesti Eb-n győztes Sebestyén Júliának nagyon nehéz dolga lesz. A női versenyben ugyanis 43 induló lesz, közte az Egyesült Államok színeiben a négyszeres világbajnok Michelle Kwan, az olimpiai negyedik helyezett Sasha Cohen, a Grand Prix-döntőben győztes japán Fumie Suguri, valamint az idei Eb-t kihagyó négyszeres Európa-bajnok, korábbi vb-első orosz Irina Szluckaja. De a dobogóra pályázik a japánok junior világbajnoka, Miki Ando, az idei Eb-n ezüstérmet szerzett ukrán Jelena Ljasenko, valamint a BS-ben bronzérmes, de már vb-ezüsttel is rendelkező orosz Jelena Szokolova. Sebestyén Júlia eddigi legjobb vb-eredménye a 2000-ben elért hetedik helye, s azt mindenképpen elvárhatjuk, hogy ezt megjavítsa.

A férfiaknál (41 induló) az eddig két vb-arannyal rendelkező orosz Jevgenyij Pljusenko arra készül, hogy a Budapesten elszenvedett vereségéért visszavágjon a francia Brian Joubert-nek. A papírforma szerint a párosok között (19 induló) a címvédő kínai Sen, Csao és az Európa-bajnok orosz Totmjanyina, Marinyin, jégtáncban (29 induló) a budapesti Eb arany- és ezüstérmese, az orosz Navka, Kosztomarov és a bolgár Denkova, Sztavijszkij kettős között várható nagy párharc a világbajnoki címért.

A jégtáncosok között a hágai junior vb-n ezüstérmet szerzett Hoffmann Nóra, Elek Attila kettős célja az első 15 közé kerülés, a férfiaknál Tóth Zoltán a legjobb 24 közé szeretne bekerülni.

A világbajnokság programja:
hétfő: 10.00: férfiak, selejtező; 18.30: párosok, rövid program
kedd: 13.00: jégtáncosok, kötelező; 18.30: férfiak, rövid program
szerda: 10.00: nők, selejtező; 18.30: párosok, kűr
csütörtök: 13.00: jégtáncosok, original; 18.30: férfiak, kűr
péntek: 13.00: nők, rövid program; 18.30: jégtáncosok, kűr
szombat: 13.00: nők, kűr
vasárnap: 14.15: gála