Vágólapra másolva!
A Magyar Súlyemelő-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén meneszthetik Zsuga Imre szövetségi kapitányt, legalábbis erre utal, hogy Dolovai Tamás elnök titkos szavazást kér a szakvezető további sorsát illetően.

Mint ismert, válogatottunk a novemberi vancouveri vb-n nem teljesítette a kitűzött célt. A megszerzett olimpiai kvóták száma alapján nem sokkal maradt el a tervtől, hiszen a várt nyolc kvóta helyett hetet gyűjtött be. Női csapatunk azonban csak három fővel vehet részt az olimpián, s ez rendkívül fájdalmasan érint bennünket. Vancouverben Krutzler Eszter a 69 kg-ban ezüstérmes, Dankó Ilona a 75 kg-ban és Varga Viktória a +75 kg-ban egyaránt a 4. helyen végzett, de a vb-t sérülés miatt kihagyó, két évvel ezelőtti világbajnok Likerecz Gyöngyi is szeretne indulni Athénban, s valamelyikük biztosan itthon marad.

Férfi csapatunk tulajdonképpen teljesítette a tervet, hiszen a várt négy kvótát megszerezte, annak ellenére, hogy két versenyzőnk a kezdősúlyával sem tudott megbirkózni. Ez a malőr a női mezőnyben is megesett az egyik indulónkkal, s ott ezen ment el a hiányzó kvóta. Zsuga Imre szövetségi kapitány további "bűne", hogy Dankónak az egyik kísérlete előtt későn szólt, hogy indulnia kellene a dobogóra, s a versenyzőnek lejárt az ideje. (A szakvezető ezt a hibát a tavalyi vb-n is elkövette.)

Dolovai Tamás, a Magyar Súlyemelő-szövetség elnöke jelezte Zsuga Imrének, hogy elégedetlen a szövetségi kapitányi munkájával, s a csütörtöki elnökségi ülésen titkos szavazást kér arra nézve, hogy az olimpiai felkészülés irányítását az egyébként határozatlan idejű szerződéssel rendelkező szakvezetőre bízzák-e.

Fábik Tibor