Vágólapra másolva!
Nem lesz belga házidöntő a női teniszezők Los Angelesben zajló hárommillió dollár összdíjazású világbajnokságán, miután az elődöntő egyik ágán a francia Amélie Mauresmo három játszmában legyőzte a második helyen rangsorolt, hétfőtől világelső Justine Henin-Hardenne-t. A másik összecsapáson a címvédő Kim Clijsters (aki egyébiránt párosban is bejutott a fináléba) az amerikai Jennifer Capriatit verte. Anna Kurnyikova közben bejelentette, egyelőre nem vonul vissza.

Elsőként a címvédő belga Kim Clijsters jutott a döntőbe a női teniszezők Los Angelesben zajló hárommillió dollár összdíjazású világbajnokságán. Bár az első játszmában Jennifer Capriati azonnal elvette riválisa adogatását, a világelső a negyedik játékban egyenlített, s 4:4-ig fej-fej mellett haladtak. Ekkor ismét az amerikai percei következtek: újra előnyhöz jutott, majd megnyerte a nyitószettet a többet hibázó belga világelső ellen.

A másodikban Capriati 2:2 után brékelt, aztán rövid ápolásra szorult. A kényszerszünetet követően Clijsters azonnal visszavágott, majd négy gémet nyert sorozatban, s ezzel kiegyenlített.

A döntő játszmában - többnyire - már csak egy teniszező volt a pályán: Clijsters szinte tetszés szerint nyerte a pontokat az egyre többet hibázó Capriati ellen, s végül megérdemelten jutott a fináléba.

Ellenfele a francia Amélie Mauresmo lesz, a francia sztár a második helyen kiemelt Justine Henin-Hardenne-t győzte le három játszmában, és diadalával egyúttal megakadályozta a belga házidöntőt.

Martina Navratilova ezúttal nem tudott csodát tenni, azaz a tenisz nagyasszonya Szvetlana Kuznyecova oldalán párosban nem tudta kiharcolni a fináléba jutást. Az amerikai, orosz kettős a Ruano-Pascual, Suarez duóval mérkőzött a döntőbe jutásért, ám 6:4, 6:4-es vereséget szenvedett. A másik ágon belga, japán siker született, Kim Clijsters tehát a páros végjátékában is érdekelt lesz: Szugijamával párban 6:3, 6:4-re győzték le a Black, Lihovceva párost.

WTA-világbajnokság, Los Angeles (3 millió dollár, fedett, kemény pálya)

egyes, elődöntő:
Kim Clijsters (belga, 1.) - Jennifer Capriati (amerikai, 3.) 4:6, 6:3, 6:0
Amélie Mauresmo (francia, 4.) - Justine Henin-Hardenne (belga, 2.) 7:6, 3:6 6:3

páros, elődöntő:
Clijsters, Szugijama (belga, japán) - Black, Lihovceva (zimbabwei, orosz) 6:3, 6:4
Ruano-Pascual, Suarez (spanyol, argentin) - Kuznyecova, Navratilova (orosz, amerikai) 6:4, 6:4