Vágólapra másolva!
A Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú kisvilágbajnoki címének megvédésére készülő Nagy "Csonttörő" János győzelmet vár önmagától a Julio Pablo Chacón ellen október 25-én, Szolnokon sorra kerülő mérkőzésen.

"Rendkívül kemény felkészülési időszak kezdődött meg számomra és tart egészen a mérkőzésig" - mondta Nagy a gála szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. "Klein Csaba vezetésével nehéz edzésmunkát végzek, több válogatott szintű partner is segíti a felkészülésemet. A tervek között szerepel egy lengyelországi edzőtábor, ahol szintén megfelelő képességű edzőpartnereim lesznek."

A 28 éves magyar nagypehelysúlyú öklöző 2 éve bokszol a profik között. Kiváló a mérlege, még egyszer sem kapott ki, és a 13 megnyert meccséből 9 idő előtt fejeződött be. A WBO interkontinentális bajnoki címét május 10-én szerezte meg Miskolcon Victor Hugo Paz ellen.

Nagy 1996-ban, az atlantai olimpia negyeddöntőjében már bokszolt Chacón ellen, akkor az argentin győzött, aki 2001. június 16-án profi világbajnok lett. Magyar szempontból ez kellemetlen emlék, hiszen Chacón az akkori bajnok Kovács Istvánt kiütötte a Kisstadionban. Igaz, ő sem birtokolta sokáig a címét: 2002. október 19-én kikapott Scott Harrisontól.

"A találkozó akár visszavágónak is felfogható az akkori Kokó-vereség miatt" - mondta Rácz Félix, a Felix-Promotion tulajdonosa. "Ám szeretnénk, ha nem erről, hanem Nagy Jánosról szólna ez a mérkőzés."

A szervezők tisztában vannak azzal, hogy a közönséget egyelőre elsősorban a kihívó, azaz Chacón (profi mérlege: 48 győzelem - 33 KO -, 3 vereség) személye vonzza. A gálát október 25-én 20 órától közvetítő tv2-nek azonban éppen az a célja, hogy az addig hátralévő egy hónapban kellőképpen bemutassa a magyar bokszolót a nézőknek, és a gálán már legalább akkora érdeklődés fogadja őt, mint riválisát. Rácz Félix pedig biztos abban, hogy a gálához méltó hangulatról a sportszeretetéről ismert szolnoki közönség gondoskodni fog.