Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!

Angyal két-három olimpiai aranyban bízik

Angyal Zoltán szövetségi kapitány két-három aranyérmet és összességében 35-45 olimpiai pontot remél a magyar kajak-kenu válogatottól a jövő évi athéni ötkarikás játékokon.

A sikersportág nemzeti csapatának szakvezetője elárulta: a vasárnap véget ért gainesville-i kvalifikációs világbajnokság amellett, hogy a kilenc arany-, két ezüst- és két bronzérem megszerzésével szinte páratlan diadalmenetet hozott, sok tanulsággal is szolgált.

"A női szakág maradéktalanul teljesítette a feladatát, a férfiaknál azonban akadnak gondok, a maximális tizenhat kvótából egyelőre kilencet sikerült kiharcolni" - mondta a Magyar Olimpiai Bizottság által rendezett szerdai sajtóbeszélgetésen Angyal. "A szakmai gárdával és a versenyzőkkel egyeztetve hamarosan el kell döntenünk, hogy ki melyik számra koncentráljon a következő szűk egy évben. Remélem, október végére lezajlik az egyeztetés."

A magyar csapatnak még egy lehetősége - a májusban sorra kerülő poznani Európa-bajnokság - adódik arra, hogy indulási jogokat gyűjtsön. Az Egyesült Államokban a maximális hét kvótát megszerző hölgyeknek itt már nem szükséges bizonyítaniuk, az erősebb nem képviselői közül többeknek azonban így az augusztusi ötkarikás játékok előtt is csúcsformába kell lendülniük. Ahogy a kapitány korábban kijelentette: a kenusoknál még egy-kettő, a kajakosoknál pedig három-négy helyet kell szerezni az eredményes athéni szerepléshez.

A magyar versenyzőket - ahogy az augusztusi tesztversenyen részt vettek már tapasztalhatták - tökéletes körülmények várják a görög fővárosban, illetve a sportági viadalnak otthont adó szkiníászi vízicentrumban, ahol igazi "magyar" pályán küzdhetnek a minél jobb helyezésekért, hiszen az indítógépet és a bójasorokat egy hazai cég, a Polaritas Kft. szállítja az olimpiára.

Mindent egy helyen az Eb-ről