Vágólapra másolva!
A 66 kg-os Ungvári Miklós már az előcsatározások során búcsúzott az oszakai olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon. A harmadik napon megszületett az első amerikai aranyérem: a nők 52 kg-os súlycsoportjában a kubai Amarilis Savon diadalmaskodott. Az ázsiaiak egyeduralmát eddig csak pénteken a német Florian Wanner (81 kg) tudta megtörni.

Az Európa-bajnok Ungvári Miklós előbb 2:35 perc után ipponnal győzött a kazah Jerlan Szlijambajev ellen, ezután viszont a szerb-montenegrói Milos Mijalkovic egy kokával jobbnak bizonyult nála. Mivel ellenfele később kikapott a portugál Joao Penától, így Ungvári helyezetlenül zárta a vb-t. Kiesése azért is kellemetlen, mert a két kvótáért érkezett magyar küldöttség az egyik olimpiai indulási hely megszerzését tőle várta. Az athéni repülőjegyhez az első öt közé kell kerülni.

Remekül kezdett a 73 kg-osok között Braun Ákos: ipponnal verte a tunéziai Ferrid Khedert és a holland Dennis Meyert is. Ezt követően azonban alulmaradt Suldbayar Damdinnal szemben, s későbbi vereségével a mongol került a vigaszágra.

A nőknél Szabó Brigitta (57) szoros mérkőzésen nyert az ecuadori Diana Villavicencio ellen, majd kikapott a dél-koreai He Mi Jungtól, s végül nem jutott tovább. Nagy Viktória (52) már a nyitómeccsén vereséget szenvedett a holland Natascha van Gurptól, és helyezetlenül zárt.

Eredmények, férfiak
66 kg, döntő:
Aras Mireszmaieli (iráni) - Larbi Benboudaoud (francia) ippon
a végeredmény: 1. Mireszmaieli, 2. Benboudaoud, 3. Mogomed Dzsafarov (orosz) és Yordanis Arencibia (kubai).
Ungvári Miklós helyezetlenül zárt.

73 kg, döntő:
Li Vang Hi (dél-koreai) - Daniel Fernandes (francia) ippon
a végeredmény: 1. Li, 2. Ferenandes, 3. Vitalij Makarov (orosz) és Joao Neto (portugál).
Braun Ákos helyezetlenül zárt.

nők
52 kg, döntő:
Amarlilis Savon (kubai) - Annabelle Euranie (francia) ippon
a végeredmény: 1. Savon, 2. Euranie, 3. Raffaella Imbriani (német) és Jokoszava Juki (japán).
Nagy Viktória helyezetlenül zárt.

57 kg, döntő:
Kie Szun Huj (észak-koreai) - Yvonne Bönisch (német) waza-ari
a végeredmény: 1. Kie, 2. Bönisch, 3. Yurisleidis Lupetey (kubai) és Deborah Gravenstijn (holland).
Szabó Brigitta helyezetlenül zárt.

A zárónapon két magyar lesz érdekelt a vb-n: Csizmadia Zoltán az ötkarikás játékok műsorán nem szereplő nyílt kategóriában, Csernoviczki Éva pedig a 48 kg-osok között lép tatamira.