Vágólapra másolva!
A magyar nőitenisz-válogatott jövő szombaton és vasárnap a Fed-kupa Világcsoportjába kerülésért lép pályára Argentínában. A szakvezető, Temesvári Andrea optimistán várja a találkozót, amelyen a páros-világranglistát vezető Paola Suarez nem lép pályára.

"Még idegenben is látok esélyt a győzelemre, mert úgy vélem, hogy a lehető legjobb csapattal utazunk Buenos Airesbe" - mondta a szövetség szerdai sajtótájékoztatóján a szakvezető, a közelmúlt legjobb hazai játékosa, Temesvári Andrea. "Az argentinok legjobbjai különböző belső viták miatt nem játszottak a legutóbbi találkozón, de úgy vélem, akkor is nyerhetünk, ha megoldódtak a problémák. Petra kiváló formában teniszezett az elmúlt hónapokban, s Rita is kilábalt a sokáig tartó gödörből. Marosi Kata pedig mindig szeretett Dél-Amerikában szerepelni, jól is ismeri a körülményeket."

Mandula Petra zsúfolt s rendkívül eredményes hónapokon van túl, mindkét Grand Slam-tornán jól szerepelt: a Roland Garroson egyesben és párosban nyolcaddöntős volt, míg Wimbledonban Patricia Wartusch oldalán a legjobb nyolcig jutott. "Már készülök a Fed-kupa-mérkőzésre. Szerintem jó esélyekkel repülünk Argentínába, ahol visszakerülhetünk a legjobbak közé" - szögezte le a magyar klasszis, aki angliai szereplésével értékes pontokat gyűjtött az olimpiai szereplés kapcsán is.

A jövő évi athéni kvalifikáció ugyanis Wimbledonnal kezdődött, s a jövő évi francia nyílt teniszbajnoksággal végződik. Vagyis a nem hivatalos füvespályás világbajnokság főtábláján két győzelmet arató Kapros Anikó fontos lépéseket tett az indulás felé.

A Fed-kupa-találkozóhoz visszatérve, az optimista várakozások ellenére nem szabad elfelejteni, hogy tavaly Budapesten találkozott a két csapat a Világcsoportban való részvételért, s a dél-amerikaiak 5-0-ra nyertek. Akkor Mandula Petra, Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó, Nagy Kyra, illetve Clarissa Fernandez, Mariana Diaz-Oliva és Laura Montalvo jutott szóhoz.

Temesvári Andrea együttese az idei sorozat első felében veretlen maradt az Euro-afrikai zóna I. csoportjában s szerzett jogot az osztályozóra. Az argentinok (Salerni, Garbellotto, Gussoni összeállításban) hazai pályán kaptak ki 3-2-re Szlovéniától. A szövetséggel zajló folyamatos vitái miatt azon a találkozón tehát nem szerepelt a páros-világranglistát vezető Paola Suarez, aki Buenos Airesben, a magyarok ellen sem hajlandó az argentin kapitány, Ricardo Rivera rendelkezésére állni.

Ricardo Rivera kapitány kerete:
Clarisa Fernandez (helyezése a világranglistán, egyes: 65., páros: 150.)
Maria-Emilia Salerni (160., 56.)
Natalia Gussoni (161., 246.)
Natalia Garbellotto (600., - )

A Westel Fed-kupa-együttes összeállítása:
Mandula Petra (50., 15.)
Kuti Kis Rita (190., - )
Marosi Katalin (157., 91.)
Kapitány: Temesvári Andrea