Vágólapra másolva!
A franciaországi szuperverseny ötödik fordulójában Polgár Judit igen kalandos játszmában döntetlennel megmenekült, és az angol Adams társaságában, holtversenyben második. Barejev is átélt izgalmakat, de a francia Lautier addig erőszakoskodott, míg a világranglista-hetedik orosz nagymester kivédte a támadást, anyagi előnyét nyerésig fokozta, s félpontos előnnyel vezet. Krimire emlékeztető módon szerezte meg első győzelmét a torna doyenje, a 72 éves Korcsnoj. A svájci veterán sakkozó remekül játszott, majd láthatóan elfáradt, de fortuna ezúttal segítette őt.

Párizs elővárosában zajló 17-es kategóriájú torna ötödik fordulója fantasztikus fordulatokat hozott. A keddi szabadnap után a játéknap kisebb krimire emlékeztetett, a nagymesterek nyíltsisakos küzdelme, megalkuvás nélküli csatái váratlan eredményeket hoztak. Polgár Judit a francia Bauer ellen a vezérindiai védelmet játszotta meg, s ellenfele láthatóan jól készült. Judit egy pontatlan vezérlépése után hátrányba került, majd gyalogot is vesztett. Bauer szerencsére nem bizonyult a bástyavégjáték nagy tudósának, s nagymesternőnk megmenekült a biztosnak látszó vereségtől.

Harmadik nyerését könyvelte el az orosz Barejev, de ez csak Lautier hathatós segítségével sikerült. A franciák legjobbja kevesellte a gyalogelőnyös, alighanem döntetlenhez vezető folytatást, s erőszakoskodása végül vereségéhez vezetett. Barejev félpontos előnnyel kezdheti a torna második félidejét. Megszerezte első győzelmét a veterán harcos, a 72 éves Viktor Korcsnoj. Szépen túljátszotta a két évvel korábbi torna győztesét, Akopjant, de a hajrára láthatóan elfáradt, s először vereséget, majd a remit is megúszva végül nyert. Gelfand és Adams érdekes párharcban remizett, Radzsabov gyalogokat áldozott, majd a bonyolult állásban jó érzékkel kínálta a döntetlent.