Vágólapra másolva!
Három menet is elég volt szombaton este Kecskeméten, a Katona József Színházban  megrendezett exkluzív kickboksz-gálán Csábi Bettinának, hogy elhódítsa a WPKA harmatsúlyú (53,5 kg) világbajnoki övét low-kick kickboksz kategóriában a cseh Pavla Stankeova ellen, és ezzel pályafutása 90. győzelmét arassa.

Bettina félelmetes ritmusváltásaival és sorozataival már az első pillanattól kezdve valósággal az őrületbe kergette cseh ellenfelét, akire a második menetben egy testütés után számolni is kellett. Az egyébként nagyon felkészült és fegyelmezett Stankeova támadásai szinte leperegtek a tökéletes fizikumú magyar lányról, aki szinte nemtörődöm könnyedséggel kezelte a csehek bajnokának egyre inkább elbizonytalanodó próbálkozásait, majd elsöprő erővel támadva egyre többször törte fel Stankeova védelmét.

A kitűnő technikával kivitelezett támadások rendre nagyszerű fejrúgásokkal zárultak, melyek közül egyre több ült tisztán a cseh fején. A harmadik menet végén Stankeova - aki pályafutása során még soha nem kapott ki KO-val - jelezte edzőjének, hogy nem bírja tovább a magyar lány által diktált iszonyatos tempót, és feladja az addigra már kilátástalanná vált küzdelmet.

Bettina derekára a közönség óriási ünneplése mellett csatolták fel a világbajnoki övet, ezzel a magyar bokszhercegnő pályafutása újabb csúcsára érkezett.