Vágólapra másolva!
Mozgalmas csütörtökön vannak túl a világ teniszezői: a jelenleg is zajló négy nagy tornán ugyanis egymást érik az érdekességek. A sanghaji viadalon szinte minden kiemelt kiesett, Filderstadtban teljesült Martina Navratilova nagy álma, míg Lyonban Szafin bejelentette, jövőre nem biztos, hogy Wilander marad az edzője.

A filderstadti torna csütörtöki napján igazi csemegét láthatott a német közönség. A női párosok mezőnyében ugyanis négy extraklasszis mérkőzött meg egymással: egyik oldalon Martina Navratilova és Arantxa Sanchez-Vicario, a másik térfélen Martina Hingis és Anna Kurnyikova. A "Martinák összecsapását" végül a fiatalabb, Hingis nyerte, aki Kurnyikovával az oldalán 6:3, 6:4-ra győzött. Ám Navratilova el volt ragadtatva, hogy végre játszhatott névrokona ellen. "Nagyszerű érzés volt. Már hosszú ideje szerettem volna Hingis ellen játszani, azóta, amióta 1994-es első tornáján feltűnt. Varázslatos keze van. A legszebb dolog a karrieremben, hogy most már valóban minden sztár ellen játszhattam" - lelkendezett a 44 éves sztár megemlítve, hogy kevesen mondhatják el, hogy mérkőzhettek Margaret Courttal, Billie Jean Kinggel, Chris Everttel, Steffi Graffal és Martina Hingisszel is.

Ami a Porsche Grand Prix egyéni küzdelmeit illeti: a terrortámadás óta először tenisztornát vállaló Lindsay Davenport 7:5, 6:1-re verte a Kurnyikovát búcsúztató luxemburgi Anne Kramert, míg a francia Amelie Mauresmo a szebb napokat is megélt svájci Patty Schnydert ütötte el a továbbjutástól. A nagy meglepetést a hazai közönség kedvence, Anke Huber szolgáltatta, aki három játszmában verte az idei év egyik felfedezettjét, a belga Kim Clijsterst (6:3, 4:6, 6:3).

Porsche Tennis Grand Prix, Filderstadt (565 ezer dollár)
Eredmények, 2. forduló:
Lindsay Davenport - Anne Kremer 7:5, 6:1
Anke Huber - Kim Clijsters 6:3, 4:6, 6:3
Sandrine Testud - Magui Serna 6:4, 6:4
Justine Henin - Chanda Rubin 7:5, 3:6, 6:3
Tatyjana Panova - Nathalie Tauziat 7:6, 6:2.

A sanghaji tornán a Gubacsi Zsófit búcsúztató japán Ay Sugiyama volt a szerdai nap egyetlen kiemeltje, aki bejutott a negyeddöntőben, miután 6:3, 6:3-ra verte a svájci Emmanuelle Gagliardit. Kiesett viszont a 3. kiemelt thaiföldi Tanasugarn,, a 8. kiemelt francia Nathalie Dechy, és a kilencedikként rangsorolt paraguayi Rossana de los Rios. A továbbjutottak közül Foretz, Molik és Cho egyaránt élete első WTA-negyeddöntőjére készül.

Shanghai Open (140 ezer dollár)
Eredmények, 2. forduló:
Alicia Molik - Tamarine Tanasugarn 6:4, 6:7, 6:2
Ai Sugiyama - Emmanuelle Gagliardi 6:3, 6:3
Nicole Pratt - Rossana de los Rios 3:6, 6:4, 6:3
Stephanie Foretz - Nathalie Dechy 3:6, 6:4, 6:4
Cho Yoon-Jeong - Rachel McQuillan, McQuillan betegség miatt visszalépett

A férfiak bécsi ATP-tornáján folytatódott a csillaghullás, miután a brit Tim Henman is kiesett. Henmant a CA Trophy elnevezésű viadal második fordulójában az argentin Guillermo Canas állította meg

CA Trophy, Bécs, 800 ezer dollár
Eredmények, 2. forduló:
Guillermo Canas - Tim Henman 3:6 7:6 7:6
Tommy Haas - Jiri Novak 7:6, 6:3
Thomas Enqvist - Alberto Martin 6:2, 7:5

Lyonban a Masters Kupa-szereplésért küzdő orosz Marat Szafin az izraeli Noam Okunt verte 6:4, 6:3-ra, ám az igazi szenzációt nem az eredmény jelentette. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Szafin elmondta, nem biztos, hogy eddigi edzőjével, Mats Wilanderrel folytatja a munkát. "A családja és a szenior tornái miatt Mats nagyon elfoglalt ember és számomra csupán 20 hetet tud adni egy évben. A Roland Garros alatt leülünk és megvitatjuk majd a jövőt. Talán folytatjuk, talán abbahagyjuk!"

Lyon Grand Prix (800 ezer dollár)
Eredmények, 2. forduló:
Marat Szafin - Noam Okun 6:3, 6:4
Ivan Ljubicic - Julien Benneteau 7:6, 7:5
Juan Carlos Ferrero - Nicolas Kiefer 6:2, 6:2
Max Mirnyij - Hicham Arazi 7:6, 6:2

Pincési László

Korábban: