Vágólapra másolva!
Profi bokszgálát rendez a Polish Box Promotion október 13-án az FTC Népligeti csarnokában. A programban bokszol Kótai Mihály, a klub legnevesebb öklözője. Ellenfele az osztrák Gotthard Hinteregger lesz. A programot a sport1 élőben közvetíti.

Kótai eddigi 11 találkozójából mindet megnyerte, nyolcat KO-val vagy TKO-val. Legutóbb Gdanskban lépett a kötelek közé, szeptember 29-én pontozással győzött Alexandru Manea ellen. Az amatőrként Eb-bronzérmes nagyváltósúlyban az osztrák Hintereggerrrel mérkőzik. Ellenfele 22 mérkőzés közül mindössze négyet vesztett el. Kótainak ez lesz az első 8 menetes találkozója.

Bokszolónk könnyen hozza a súlyát, a 71 kilogrammot. Olaf Schröder, Kótai osztrák menedzsere elmondta, az első évben a fő hangsúlyt arra fektették, hogy Kótai szokja az edzőtermek levegőjét. Az elmúlt évben Angliában, Amerikában, Hollandiában és Lengyelországban edzőtáborozott, Schröder szerint kiváló ellenfelekkel. Közeli cél, hogy Kótai igazán jegyzett versenyző legyen az EBU ranglistáján.

A magyar március 17-én szintén az FTC csarnokában bokszolt, akkor a fő mérkőzés a lengyel Albert Sosnowski mecsce volt, de a nehézsúlyú bokszolót meglepetésre az indián származású Cook kiütötte. Sosnowski a szombati gálán is itt lesz, de jelzésértékű, hogy nem az övé a főmeccs, hanem Kótaié.

A programban Kótai és Sosnowski - az ukrán Tomkacsov az ellenfele - mellett cirkálósúlyban Béres Zoltán is bokszol. A barcelonai olimpia 81 kilós bronzérmese a cseh Milan Konecny ellen harcol. Ellenfele mérlege: 19 (10) győzelem, 10 vereség, 1 döntetlen.

Második meccsét bokszolja a profik között nagyközépsúlyban Rimovszky Szabolcs. Négy menetes mérkőzésen a lengyel Marcin Radola lesz a vele átellenes sarokban.

Csabi Bettina a gyengébb nem erejét igyekszik bizonyítani. A thai-boksz és a kick-boksz korábbi világbajnoka négy menetben a német Daniela Graff-fal méri össze tudását.

Thury Gábor

Korábban:

Dörzsölt ellenféllel bokszol Kótai Mihály