Vágólapra másolva!
Mind a férfiaknál, mind a hölgyeknél újabb kiemelt búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokság hetedik játéknapján. Wimbledon bajnoka, a horvát Goran Ivanisevic nem bírt a spanyolok salakspecialistájával, Albert Costával, míg a hölgyeknél az amerikai Szeles Mónika a cseh Bedanova ellen pottyant ki. Ma megkezdik szereplésüket a juniorok is, köztük egy magyar, a 16. helyen kiemelt Németh Virág.

Rafter harmadik US
Open-győzelmére készül

A hölgyeknél nagy meglepetésre kiesett az amerikai Szeles Mónika, köszönhetően annak, hogy rengeteget hibázott, többek között 51 ki nem kényszerített hibát vétett. Legyőzője a 18 éves cseh Daja Bedanova (7:5, 4:6, 6:3) remekül játszott, ahogy ezt Szeles is sportszerűen elismerte. A cseh kislány következő ellenfele Martina Hingis lesz, aki világelsőhöz méltóan 6:4, 6:0-ra győzött a jugoszláv Jelena Dokic ellen. A negyeddöntőben már létrejött egy nagy összecsapás, hiszen két egykori bajnok találkozik Lindsay Davenport és Serena Williams személyében. A 3. kiemelt Davenport az orosz Lihovcevát (6:3, 0:6, 6:3), míg a 10. helyen rangsorolt Serena a belga Henint verte (7:5, 6:0).

A nap mérkőzését ma kétségkívül a centerpályán játsszák majd, ahol a 3. meccsen az ausztrál Patrick Rafter az amerikai Pete Samprasszel csap össze. A szakemberek négy szettes csatában amerikai sikert jósolnak, ám ne feledjük, Sampras már nincs olyan jó formában, mint évekkel korábban. Ezt megtapasztalhatta Wimbledonban is, ahol az a svájci Roger Federer verte ki, aki ma a szintén amerikai Agassival találkozik. A hölgyeknél két újabb esélyes lép pályára, Jennifer Capriati a német Barbara Schett, Venus Williams pedig a francia Sandrine Testud ellen meccsel majd. Megkezdődik ma a juniorok küzdelme is, ahol ismét van magyar érdekeltség a 16. helyen kiemelt Németh Virág jóvoltából, aki a 132-as pálya második összecsapásán a hazai Theresa Logarral küzd a továbbjutásért.

Érdekesebb párosítások
Női egyes, 4. forduló:
Testud (francia, 18.) - V. Williams (amerikai, 4.)
Schett (osztrák, 19.) - Capriati (amerikai, 2.)
Clijsters (belga, 5.) - Gyementijeva (orosz, 11.)

Férfi egyes, 4. forduló:
Federer (svájci, 13.) - Agassi (amerikai, 2.)
Rafter (ausztrál, 6.) - Sampras (amerikai, 10.)
Johansson (svéd, 14.) - Szafin (orosz, 3.)

Lány egyes, 1. forduló:
Theresa Logar (amerikai) - Németh Virág

Pincési László

Korábban:

Hingis már a nyolc között a US Openen