Vágólapra másolva!
Még el sem kezdődött a viadal, máris igazi szenzációval szolgálhatnak az amerikai nyílt teniszbajnokság szervezői. Boris Becker ugyanis várhatóan szabadkártyával elindulhat párosban, és társnak (a pletykák szerint) az amerikai legendát, John McEnroe-t próbálja megnyerni.

Becker azon tanakodik, ki legyen a párja
US Open

"Rengeteg játékos jelezte már, szívesen játszana Borisszal és ő maga is kiszemelt már néhány lehetséges partnert, de nem lenne tisztességes, ha most dobálóznánk a nevekkel" - mondta Robert Luebenoff, a teniszező szóvivője. A pletykák arról szólnak, hogy Becker megkörnyékezte az amerikai John McEnroe-t is. A dologban lehet valami, ugyanis az utóbbi időben több bemutató meccset is lekötöttek egymás ellen, játszanak például a női döntő napján is New Yorkban.

Ami a versenyt illeti: a női selejtezőben már csupán egyetlen magyar, Nagy Kyra "áll", ő csütörtökön a 15-ös pálya 3. mérkőzésén a szlovák Katarina Srebotnikkal mérkőzik. Ha nyerne, akkor a Callens (belga)-Radriantefy (madagaszkári) összecsapás győztesével küzdhetne a főtáblára kerülésért. A versenytől újabb sztár marad távol: az eredetileg 21. helyen kiemelt spanyol Conchita Martinez Achilles-ín-sérülés miatt hiányzik. Helyette az olasz Francesca Schiavone lett kiemelt.


Érdekesebb csütörtöki párosítások

Selejtező, férfiak, 2. forduló:
Jan Vacek (cseh) - Alex Kim (amerikai)
Wayne Black (zimbabwei) - Rogier Wassen (holland)
Ronald Agenor (haiti) - Axel Pretzsch (német)
Todd Woodbridge (ausztrál) - Frederic Niemeyer (kanadai)

Selejtező, nők, 2. forduló:
Adriana Gersi (cseh) - Dragana Zaric (jugoszláv)
Nagy Kyra - Katarina Srebotnik (szlovén)
Anasztasszia Rogyionova (orosz) - Alexandra Fusai (francia)

Pincési László