Vágólapra másolva!
A Hód TC nyerte a férfi tenisz csapatbajnoki Szuper Ligát, miután a döntőben 6-3-ra verte a Pécs-Vasas együttesét.

Már a szombati fordulóban érett a meglepetés, hiszen a vásárhelyi Hód TC fantasztikus küzdelemben elbúcsúztatta a tavalyi bajnok LRI Malév gárdáját. Sokan féltették a vásárhelyi fiúkat, hisz döntőt játszani egy külön műfaj, s nekik ez még soha nem adatott meg.

De menjünk sorjában, hiszen délelőtt még a bronzéremért küzdött meg az utolsó két évben döntőt játszó két gárda, vagyis az 1999. évi bajnok Idom Team 2000 és az LRI Malév, a bajnoki cím védője. Nos a Sávolt Attila vezérelte "malévosok", mondhatni simán nyertek, hiszen az egyeseket követően, már 4-2 volt a javukra. A Davis Kupa-párosunk, vagyis Sávolt és Köves, azután gyorsan lerendezték a meccsüket, s mivel a Veress, Gagán duó is nyert, Fonóék már fel is adhatták a saját partijukat a Nagy, Ott páros ellen. Így a tavalyi bajnok 6-3-ra nyert a tavalyelőtti első ellen.

Délután kettőkor pályára léptek a döntő résztvevői, példátlanul sok szurkoló előtt, akik természetesen elsősorban a hazaiak győzelmét várták. Nem kellett csalódniuk.

A hármas pályán lendült először a magasba hazai kéz, hisz György Tamás lesöpörte az egykor szebb napokat megélt, Noszály "Szasát" 6-1, 6-1-re. Rá öt percre Jaross Gábor is kapitulált a kettesen, Szathmáry ellen. Kettő-null tehát a Hód TC-nek.

Ezután beindult a "Vasas-szív", s először Tatár Zsolt győzte le a hazaiak legnagyobb reménységét, Nagy Viktort, aki egyben a csapat edzője is, majd az inkább, "balhéiról" elhíresült Petrovits Szilárd verte parádés játékkal Kóczán Viktort, s máris 2-2-t mutatott a tábla. (Persze Petrovits most nem balhézhatott, mivel ott állt a pálya sarkán az édesapja.)

Az egyesen mindenki a Vasas légiósát, Pável Snobl-t tartotta esélyesebbnek, főleg azok után, ahogy szombaton legyőzte Kisgyörgy "Gerit". A vásárhelyiek szerencséjére Hanescu Viktor, a román légiós, csak Sávolt Attilától félt, s nyert is döntő szett 6-2-re. A nap meccsét az ötösön játszották. Füle magabiztosan hozta az első szettet 6-3-ra, de ezt követően Jancsó elképesztő hajrába kezdett a csapatáért. Előbb kiegyenlített (6-4), majd a döntő szettben nyert 6-3-ra. Volt ezen a partin minden, ami szép és ami nem szép a teniszben. Azaz fantasztikus labdamenetek, színészkedések, orvos berendelése és Droppa Erikának, a főbírónak is be kellett mennie a salakra. Végül több, mint háromórai küzdelem után, Jancsó és persze vagy ötszáz vásárhelyi ünnepelhetett.

Ezt követően jöttek a párosok. A centerpályán Hanescu és a csodálatosan küzdő György Tamás bemutatott mindent, ami a páros játékban szép. Noszály Sanyiéknak nem volt esélyük. A 6-2, 6-0 pedig azt jelentette, hogy a másik két, nagyon küzdelmes partit már le sem kellett játszani. Egyiket a Hód TC, másikat a Vasas-Pécs adta fel, s lett a vége így hat-három a Vásárhelynek.

Az Alföldi város sporttörténelmében először avathatott bajnokot. Mi sem jellemzi jobban az egész hétvégét, hogy a szurkolók nagy többsége megvárta a díjkiosztót. Ezt a klubot négy éve a "civil kurázsi" hozta létre a semmiből. Most az ország egyik legszebb létesítményével és bajnokcsapattal rendelkeznek. Le a kalappal előttük.

Döntő:
Hód TC - Pécs-Vasas 6-3

Hanescu-Snobl 7:5, 3:6, 6:2
Szathmáry-Jaross 6:4, 6:3
György-Noszály 6:1, 6:1
Nagy V.-Tatár 4:6, 4:6
Jancsó-Füle 3:6, 6:4, 6:4
Kóczán-Petrovits 4:6, 3:6
Hanescu, György-Noszály, Hultai 6:2, 6:0
Nagy V., Jancsó-Füle, Petrovits 6:4, 1:0-nál a pécsiek feladták
Szathmáry, Kóczán-Snobl, Tatár 4:6, 4:2-nél a hódmezővásárhelyiek feladták

A 3. helyért:
LRI-Malév - Idom Team 6-3

Végeredmény:
1. Hód TC
2. Pécs-Vasas
3. LRI-Malév
4. Idom Team

Barok István

Korábban:

Hód TC - Vasas-Pécs döntő a csb-n