Storck felfedezettje Dunaszerdahelyre igazol

Kocsis gergő, foci
Kocsis Gergő szeretne visszakerülni a magyar válogatottba
Vágólapra másolva!
Amennyiben Kocsis Gergő a hétfői orvosi vizsgálaton is sikerrel átesik, a Puskás Akadémia válogatott kerettagja a Dunaszerdahely futballcsapatában folytatja pályafutását. Az egykori ifjúsági válogatott védőnek hároméves szerződést ajánlott a felvidéki klub.
Vágólapra másolva!

A 22 éves védő – aki ott volt az Eb-re készülő magyar válogatott bővebb keretében – 2014 nyarán már megfordult a DAC-nál, akkori próbajátéka után azonban nem született megállapodás.
Kocsis a Tatabánya, az MTK, a Stuttgart és az Augsburg ifjúsági csapataiban nevelkedett, Németországból 2014-ben tért haza, és lett a Videoton játékosa.

A 2015–16-os idény előtt a Puskás Akadémiához igazolt, és bár csapatával kiesett a NB I-ből, teljesítményével felhívta magára Bernd Storck figyelmét. A szövetségi kapitány kifogásolta, hogy egy igen tehetséges futballistát miért nem játszat a klubja.

Kocsis Gergő Forrás: AFP/Johann Groder

"Gergő nagy tehetség, figyelem a pályafutását, érthetetlen számomra, miért mellőzik a Puskás Akadémiánál. Sebaj, én nem tévesztem szem elől” – nyilatkozta az NSO-nak áprilisban a kapitány, mire a klub azt válaszolta közleményében, hogy „a munkába, a szakmai iránymutatásba és egyes akadémistáink helyzetbe hozásába még a magyar szövetségi kapitány sem avatkozhat bele”.

Kocsist ennek ellenére a német szakember behívta az idei Eb-re készülő 30 fős bővebb keretébe, Franciaországba azonban már nem vitte magával.