Teddy Lucic (Svédország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Teddy Lucic, a svédek középpályása.
Vágólapra másolva!

Teddy Lucic (Svédország)
Poszt: középpályás
Klub: Bayer Leverkusen
Születési idő: 1973. április 15., Göteborg
Testsúly, magasság: 187 cm/80 kg

Horvát apa és finn anya gyermeként született Svédországban, és első klubja a Lundby volt, amelynek felnőtt csapatában már 16 évesen bemutatkozott. Itt három évet töltött el, majd 1993-ban a Västra Frölunda gárdája szerződött. Az utánpótlás-válogatottban alapembernek számított, de így is nagy meglepetést okozott, hogy kivitték az 1994-es világbajnokságra, ahol azonban egyetlen meccsen sem szerepelt.

A nagyválogatottban csak 1995-ben mutatkozott be, és a következő esztendőben már az IFK Göteborg labdarúgója volt. A göteborgi együttesel aranyérmet szerzett, majd pályára lépett a Ferencváros elleni két BL-selejtezőn. 1998 decemberében az olasz Bologna szerződtette meg, mégpedig ingyen, mivel lejárt a szerződése, de az olasz bajnokságban nem ment neki a játék, másfél szezon alatt mindössze kilenc meccsen szerepelt, így örömmel tért vissza Svédországba, az AIK Stockholm együttesébe.

Itt két éven keresztül futballozott, majd 2002 nyarán a Leeds Unitedbe szerződött, ahol nem is futballozott rosszul, de a klub katasztrofális anyagi helyzete miatt tavaly nyáron megváltak tőle.

A Bayer Leverkusen játékosa lett, ahol azonban mostanában alig kap játéklehetőséget. Ott volt a legutóbbi Európa-bajnokságon, a világbajnoki selejtezőkön pedig két összecsapáson szerepelt. A védelem bármelyik pontján bevethető, és védekező középpályásként is remek teljesítményre képes, mostanában ezen a poszton szerepel a válogatottban.